Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Videolar Yerel Hatay'da 13 yaşındaki Nehir oto tamir ustası oldu!

Hatay'da 13 yaşındaki Nehir oto tamir ustası oldu!

Hatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan 13 yaşındaki Nehir Habiboğlu, oto tamircisi babasının yanında başladığı meslekte büyük başarılar elde ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

Hatay'ın Antakya ilçesi Günyazı Mahallesi'nde yaşayan Nehir Habiboğlu, oto tamircisi olan babasının yanında meslek öğrenmeye başladığında sadece 8 yaşındaydı. 5 yıldır babasıyla birlikte çalışan Nehir, Hatay'da araçların motorundan şanzımanına kadar her türlü bakım ve tamir işini yaparak, yaşıtlarına kıyasla büyük bir başarıya imza attı. Küçüklüğünden beri dükkanda çalışmayı seven Nehir, yeteneği ve azmiyle kısa sürede ustalaştı.

Müşteriler 'Nehir Usta' Diye Soruyor

Nehir Habiboğlu, sabahları okula gidiyor, öğleden sonra ise babasının tamirhanesinde çalışıyor. Müşteriler onu "Nehir usta" diye çağırıyor ve ilk kez görenler genç yaşındaki bu yeteneğe şaşırıyorlar. Babasının yardımıyla hidrolik beyni ve motorları söküp takabilen Nehir, işini severek yaptığını ve büyüdüğünde mekanik mühendisi olup kendi işyerini açmayı hedeflediğini söylüyor. “Diğer çocuklar oyun oynarken ben işimi yapıyorum ve çok mutluyum” diyen Nehir, işine olan bağlılığını bu sözlerle dile getiriyor.

"Nehir Usta Olmadan Müşteriler Gelmiyor"

Babası Güven Habiboğlu, kızının işine olan tutkusunu şu sözlerle anlatıyor: "Kızım 5 yıldır yanımda çalışıyor ve işini severek yapıyor. Müşteriler sürekli 'Nehir usta nerede?' diye soruyorlar. Artık müşteriler Nehir’i görmek için geliyor." Baba Habiboğlu, kızının gelecekte başarılı bir mekanik mühendisi olacağına inandığını belirtiyor.

Araçlar Nehir Ustaya emanet

Müslim Günal, Nehir ustayı 5 yıldır tanıdığını ve araçlarını ona emanet ettiğini dile getiriyor. “Her geldiğimde Nehir ustanın işini ne kadar iyi yaptığını görüyorum. Araçlarımız artık ona emanet" diyen Günal, genç ustaya olan güvenini vurguluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi son yolculuğuna uğurlandı

İsrail'in katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi son yolculuğuna uğurlandı