Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Adana'da 2024 sinema sezonu Derviş Zaim'in katılımıyla başlıyor

Adana'da 2024 sinema sezonu Derviş Zaim'in katılımıyla başlıyor

Adana’da Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği, Sinematek Adana ve Altın Koza, 2024 sezonunu birlikte gerçekleştirerek sinema severlere özel bir etkinlik sunuyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da 2024 sinema sezonu Derviş Zaim'in katılımıyla başlıyor

Adana'da Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği, Sinematek Adana ve Altın Koza iş birliği ile düzenlenen 2024 sezonunun açılışı, Kıbrıslı ünlü yönetmen Derviş Zaim’in “Tavuri” adlı filmiyle gerçekleştirilecek. Filmin yönetmeni Zaim de etkinliğe katılarak izleyicilerle buluşacak ve film hakkında merak edilenleri yanıtlayacak. “Tavuri” filmi, Kıbrıslı bir dolandırıcının sıra dışı hikayesini anlatıyor ve suç, suça bağımlılık ve özgürlük kavramlarını sorguluyor.

Tavuri Ne demek?

Altınoran Düşünce ve Sanat Derneği Başkanı S. Haluk Uygur, "Tavuri" kelimesinin Kıbrıs’ta “Şeytan” anlamına geldiğini belirtti. Uygur, “Derviş Zaim’in filmde anlattığı karakter, Mağusalı Mustafa Serttaç, bu lakabı almış biri. Kıbrıslıların ona bu lakabı takmasının nedeni ise, dünyanın en zeki dolandırıcısı olarak tanınması. Hapisteyken bile Lefkoşa Hapishanesi’ni iki kez dolandırabilecek kadar zeki biri Tavuri” dedi. Uygur, filmin zekası dolandırıcılığa yönelmiş bir karakter üzerinden suç ve özgürlüğü sorguladığını ifade etti.

Filmde Toplumsal Ahlak ve Suç Kavramları Sorgulanıyor

S. Haluk Uygur, filmde Derviş Zaim’in, suç ve suça bağımlılık ile toplumsal ahlak ve özgürlük kavramlarını, topluma farklı bir perspektiften bakan bir karakterin yaşamı üzerinden ele aldığını belirtti. Filmin izleyicilere düşündürücü ve farklı bir bakış açısı sunduğunu vurgulayan Uygur, tüm sinemaseverleri bu anlamlı etkinliğe davet etti.

Derviş Zaim de katılacak

Etkinlik, 24 Eylül 2024 Salı günü saat 20.00’de Adana Başkent Üniversitesi Kışla Yerleşkesi Toplantı ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirilecek. Film gösteriminin ardından Derviş Zaim, katılımcılarla söyleşi yaparak film hakkında bilgi verecek ve izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

TAVURİ filmi

Yönetmen: Derviş Zaim

Senarist: Derviş Zaim

Görüntü Yönetmeni: Fuat Sözen

Özgün Müzik: Marios Takoushis

Oyuncular: Mustafa Serttaş, Aral Moral, Şirin Gazi, Derviş Çebiç, Metin Bilmen, Sevil Hançerli, Ruhsar Zaimağaoğlu, Derviş Zaimağaoğlu, Mustafa Kalfa, Yasin Coşkun, Zeynep Coşkun

Yapımcı: Derviş Zaim

Yapım Şirketi: Marathon Film
 

Tavuri Filmi Konusu

Tavuri, hayatının yarısını hapishanede geçiren, "Şeytan" lakaplı Mustafa Serttaş aracılığıyla suç, suça bağımlılık, toplum ve özgürlük temalarını sorgulamaktadır. İlkokulu bitirmemiş olan Mustafa Serttaş, Kıbrıs’ta yoksul ve parçalanmış bir ailede yetişmiş ve çocukluğundan itibaren hırsızlığa başlamıştır. Zamanla bu alışkanlığı bir tutkuya dönüşmüştür. Yönetmen Derviş Zaim, Mustafa Serttaş’ı sekiz yaşından beri tanımaktadır. Zaim, Serttaş’ın hayatının son beş yılını filme almayı başarmış; çekimlerin bir kısmı Serttaş hapiste iken gerçekleştirilmiştir. Filmin başında yönetmen eski arkadaşını hapishanede ziyarete gelir ve böylece aklında bazı sorular olduğunu öğreniriz: Tavuri hapishaneden çıktıktan sonra yeni bir hayat başlatabilecek midir, yoksa yavaşça kendi sonunu mu hazırlayacaktır? Ülkenin en büyük dolandırıcısı olmasına rağmen ona yönelik bir merhamet geliştirmek mümkün müdür?"


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rahmi Doğan Kimdir? Sakarya Valisi Rahmi Doğan Nerelidir? Rahmi Doğan Kaç Yaşındadır?

Rahmi Doğan Kimdir? Sakarya Valisi Rahmi Doğan Nerelidir? Rahmi Doğan Kaç Yaşındadır?