Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Galeriler Adana Adana'da Büryan talepleri kışın arttı

Adana'da Büryan talepleri kışın arttı

Kebabın başkenti olan Adana'da kebaba rakip olan Büryan, kışın gelmesiyle birlikte talep patlaması yaşıyor.

Adana'da Büryan talepleri kışın arttı 1
/ 6
Yaz aylarında 40 dereceyi aşan sıcaklıkların kışın 15 dereceye kadar düştüğü Adana'da, yaz sıcağında yağlı büryan tercih etmeyenler, kış mevsiminin gelmesini fırsat bilerek büryan taleplerini artırdı.
Adana'da Büryan talepleri kışın arttı 2
/ 6
Özel tandırda 3 saat pişirilen Siirt'in lezzetli büryan kebabı, Cihangir Korkmaz'ın özel yaptırdığı tandırlarda hazırlanarak satışa sunuluyor. Yaz aylarında 1 veya 2 kuzu satışı gerçekleştiren Korkmaz, kışın gelmesiyle birlikte en az 4-5 kuzu satar hale geldi.
Adana'da Büryan talepleri kışın arttı 3
/ 6
Ancak, sosyal medya üzerinden tanıtımı yapılan büryanın siparişlerine yetişmekte zorlandığını belirten Korkmaz, 'Büryan, kuzunun kendinden yağlı haliyle 3 saat tandırda pişirilerek satışa sunuluyor. Şu anda çok fazla talep var. Lezzetimizi beğenip tadanlar sürekli tekrar geliyor. Büryan zahmetli bir ürün. Ancak zahmet olunca da çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor' şeklinde açıklamalarda bulundu.
Adana'da Büryan talepleri kışın arttı 4
/ 6
Adana Kebabı'nın rakibi olarak gördüğü büryanın taleplerinin arttığını vurgulayan Korkmaz, 'Adana Kebap bizim ana ürünümüz ancak büryan da alttan geliyor. Siirt’in en güzel büryanını Adana’da yapmak için uğraşıyoruz. Yaz mevsiminde genelde Adana Kebap’a talep vardı fakat kış gelince ibre büryana döndü' dedi.
Adana'da Büryan talepleri kışın arttı 5
/ 6
Büryanı tercih eden Salim Sevim, yaz aylarında genellikle büryan tüketmediğini ancak kışın haftada 1 veya 2 kez mutlaka büryan yemeye geldiğini belirtti. Sevim, 'Ben aslen Siirtliyim. Siirt’te büryanı sabah kahvaltıda tüketiyoruz ancak burada günün her saati tüketiliyor. Yaz mevsiminde genelde Adana’da büryan yemiyoruz hava sıcak olduğu için yağlı bir ürün ve biraz ağır geliyor. Ancak kış gelince haftada 1 veya 2 kere mutlaka büryan yemeğe geliyorum' şeklinde konuştu.
Adana'da Büryan talepleri kışın arttı 6
/ 6
Büryan
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yüreğimiz yandı! 6 şehidimizin kimlikleri açıklandı

Yüreğimiz yandı! 6 şehidimizin kimlikleri açıklandı