Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Emlak / Personel Balıkesir Burhaniye'de icradan satılık 312 m² arsa

Balıkesir Burhaniye'de icradan satılık 312 m² arsa

Balıkesir Burhaniye'de icradan satılık 312 m² arsa için haberimizi okumaya devam edin...

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Balıkesir Burhaniye'de icradan satılık 312 m² arsa

Balıkesir Burhaniye'de 312 m² arsa icradan satılıktır. İlanın detaylarını ilan.gov.tr'den bulabilirsiniz. Kısaca ilan detayı şöyle:

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2022/455 TLMT. sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:

Özellikleri : Balıkesir İl, Burhaniye İlçe, ÇORUK Mahalle/Köy, KÖYCİVARI Mevkii, 119 Ada, 6 Parsel, Taşınmaz tam hisseli olup, tam hisse ihale edilecektir. Balıkesir ili, Burhaniye ilçesi, Ali Çetinkaya Mahallesi, (Çoruk Mahallesi - Köycivarı mevkii ) Akçay sahil yolu kesiminde Haberkent Sitesi yanında yer alan taşınmazın denize uzaklığı : 230 m, Orjan Sitesine uzaklığı:750 m, İlçe meydanına uzaklığı :5800 m. dir. Taşınmazın arsa vasıflı olması nedeni ile açık adresleri bulunmamaktadır. Taşınmaz Balıkesir İli, Burhaniye İlçesi, Çoruk Mahallesi, köy civarı mevkii, 119 ada, 6 parsel açık adresinde bulunmaktadır. Parsel mahallinde net sınırları belirli olmayıp, Kadastro paftası, imar paftası ve TKGM nin sisteminde yer alan CBS sitemin kullanılması ile tespit edile bilmektedir. Mahallinde imar paftasında görülen ulaşım yollarının açılmadığı ve çıplak gözle bakıldığında tarla görseli bulunmaktadır. Taşınmazın çevresinde Haberkent Sitesi, Orjan yerleşkesi, İmko yerleşkesi, tekil parseller, imar izni hali hazırda geçerli olan parseller ve 1/100.000 Ölçekli hali hazırda Tarımsal alanda kalan çok sayıda taşınmaz bulunmaktadır. Taşınmaza ulaşım ana ve tali yollar asfalt yol yapılıdır. Taşınmazın çevresinde sistemli ve düzgün kısmi bölümde yapılaşma bulunmaktadır. Yapılaşma izni olan parsellerde kanalizasyon , elektrik, çöp toplama, çevre düzenleme gibi belediye hizmetlerinden istifade etmektedir. Bölgede oturanların sosyo ekonomik düzeyi orta ve iyi seviyededir. Taşınmazın bulunduğu bölge, Burhaniye İlçesi, eski Bahçelievler Mahallesi (yeni Aliçetinkaya Mahallesi ) Çiflik mevkiinde olup, kış doluluk oranı düşük, bahar ve yaz aylarında orta - yüksek doluluk gösteren bölgededir. Genelde şehir dışından gelen konut sahiplerinin yazlık amaçlı kullanıldığı bölgedir. Bölgede yapılaşma kısıtlı alanlarda bulunmakta olup yazlık konut - yazlık site amaçlı kullanıma uygun yapılaşma alanındadır. Yakın konumda, Üniversite ait yurt, eğitim yerleşkesi bulunmakta, kış aylarında bu nedenle doluluk oranı öğrenci ağırlıklıdır. Dava konusu taşınmaz ilçe merkezine 5800 km, Ege Denizine 0,230 km, İmko Site yerleşkesine 0,91, km, Hava alanına 4.15 km, kuş uçum mesafede yer almaktadır. Kıymet takdirine esas arsa nitelikli taşınmazın halihazır durumu ile yeraltı sularının yükselmesi ve yağmur sularının bu kısımda birikmesi ile su birikintisi olan kısmında yer aldığı görülmektedir. taşınmazın takyidatında 30/11/2021 tarih 14788 yevmiye nolu doğal sit - doğal sit - kesin korunacak hassas alandır tamamı şerhi ve 28/06/1994 tarih 1696 yevmiye nolu altyapı yapılmadan belediyece inşaat ruhsatı verilmez şerhi bulunmaktadır. belirtilen beyan şerhleri ile birlikte ihale edilecektir.
Yüzölçümü : 312,84 m2
İmar Durumu : İlçemiz Çoruk mahallesi 119 ada 6 numaralı parsel 19/11/2021 tarih ve
4822 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile onaylanan20/11/2021 tarih ve 31665 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan Kadıncık Deresi Doğal Sit Alanının '' Kesin Korunacak Hassas Alan '' sınırı içerisinde kalmaktadır. Ayrıca söz konusu parsel, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün 03/11/2022 tarih ve 7602847 sayılı Olur yazısı ile tescil edilen Akçay Sazlıkları Sulak Alanı Mahalli Öneme Haiz Sulak Alan sınırı içerisinde kalmaktadır.
Korunan Alanlara yapılacak planlara dair yönetmeliğin 5. Maddesi 1 fıkra a bendine istinaden bu alanda her ölçekteki plan uygulaması sit alanı olarak ilanı sonrasında durdurulmuştur. Alanda koruma amaçlı imar planları yapılması gerekmektedir. Dolayısıyla söz konusu parsel için, geçiş dönemi koruma esasları ve kullanma şartları belirlenmeden ya da koruma amaçlı imar planları yapılmadan herhangi bir yapılaşma koşulanan belirtilemeyeceği hususunda belediye tarafından bilgi verilmiştir.
Kıymeti : 300.000,00 TL
KDV Oranı : %10
Kaydındaki şerhler: taşınmazın takyidatında 30/11/2021 tarih 14788 yevmiye nolu doğal sit - doğal sit - kesin korunacak hassas alandır tamamı şerhi ve 28/06/1994 tarih 1696 yevmiye nolu altyapı yapılmadan belediyece inşaat ruhsatı verilmez şerhi bulunmaktadır. belirtilen beyan şerhleri ile birlikte ihale edilecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adalet Bakanlığı 1000 adli ve idari yargı hakim ve savcı yardımcısı alacak

Adalet Bakanlığı 1000 adli ve idari yargı hakim ve savcı yardımcısı alacak