Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Emlak / Personel Gaziantep Şahinbey'de icradan satılık 114 m² arsa

Gaziantep Şahinbey'de icradan satılık 114 m² arsa

Gaziantep Şahinbey'de icradan satılık 114 m² arsa için haberimizi okumaya devam edin…

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gaziantep Şahinbey'de icradan satılık 114 m² arsa
KAYNAK: ilangov.tr

Gaziantep Şahinbey'de 114 m² arsa icradan satılıktır. İlanın detaylarını ilan.gov.tr'den bulabilirsiniz. Kısaca ilan detayı şöyle:

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2021/50256 ESAS sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, mahiyeti, bulunduğu yer, muhammen kıymeti ve önemli vasıfları:

TAŞINMAZIN

Gaziantep İl, Şahinbey İlçe, ŞENYURT Mahalle/Köy, 361 Ada, 6 Parsel, Tapu kaydı: Gaziantep İli, Şahinbey İlçesi, Şenyurt Mahallesi, ada 361, parsel 6'da kayıtlı bulunan, niteliği tapu kayıtlarında arsa olan taşınmazın tamamı 114,83 metrekaredir. Taşınmazın tamamının Sultan YÜCE (Vakkas kızı)na ait olduğu dosya içerisindeki kayıtlardan anlaşılmıştır.
Taşınmazın genel durumu: Bilirkişi tarafından yerinde yapılan incelemelerde Taşınmaz tapu kaydınsa her ne kadar arsa olarak tescilli ise de üzerinde zemin+1 kat olmak üzere toplam 2 katlı yapının bulunduğu tespit edilmiştir. Taşınmaz üzerindeki yapıda oda, salon, mutfak, banyo, lavabo + wc mahallerinin bulunduğu belirlenmiştir. Taşınmaz üzerindeki toplam yapı alanı 190,00 metrekaredir. Oda tabanları yapılı İç duvarları sıvalı ve boyalıdır. Kapıları ahşap pencereleri pvc dir. Yapı yaklaşık 30 yıllık olup yıpranma ve eksiklik oranı % 30 düşülecektir. Taşınmazın Yakın çevresi ve etrafındaki yapıların şekilde 2-3 katlı, düzensiz gecekondu tarzı yapılaştığı tespit edilmiştir, Etrafının yapılaşma oranı %100 dür. Ulaşım ve alt yapı sorunu yoktur.
Saçaklı Adil Özberk İmam hatip Lisesine 250 metre, Düztepe polis Amirliğine 300 metre, Şahinbey merkez 9 nolu aile sağlığı merkezine 250 metre, Şehir merkezine ise yaklaşık 1,5 km mesafede olduğu belirlenmiştir.
Taşınmazın imar durumu özellikleri ile birlikte, belediye alt yapı ve sosyal tesislerinden faydalanması, ulaşım ve alt yapı sorunu olmaması taşınmazın değerine etki eden olumlu unsurlar, hisseli olması ise taşınmazın değerini etkileyen olumsuz unsurlardır. Taşınmaza kıymet takdir edilirken yukarıda belirtilen tüm olumlu ve olumsuz yönleri dikkate alınmıştır.
Yukarıda belirtilen özellikleri yaptığımız emsal araştırmaları ve serbest piyasa alım satım rayiçlerini de göz önüne aldığımızda dava konusu taşınmazın arsasının beher metrekaresinin 6.000,00-TL/m² olduğu tespit edilmiştir.
Yapı değeri hesaplanırken 12.08.20232023/2 tarih ve 32277 sayılı Resmi gazetede yayınlanan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı Yaklaşık Maliyet cetvelinden3/A 7.500,00-TL/ m² dikkate alınmıştır. Yıpranma % 30 düşülecektir.
Adresi : Şenyurt Mahallesi Doğan Arslan Sokak No: 12 Şahinbey/Gaziantep
Yüzölçümü : 114,83 m2
İmar Durumu : İnşaat tarzı Şahinbey Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünde yapılan araştırmada Değerleme konusu taşınmazın1/1000 ölçekli uygulama İmar planında B-3 kat müsadeli Konut yapı adasına geldiği tespit edilmiştir
Kıymeti : 1.686.480,00 TL
KDV Oranı : %20
Kaydındaki Şerhler:

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manisa Saruhanlı'da mahkemeden satılık 508 m² arsa

Manisa Saruhanlı'da mahkemeden satılık 508 m² arsa