Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Zamların ardından yılbaşı sepeti de artış gösterdi

Zamların ardından yılbaşı sepeti de artış gösterdi

Benzin, elektrik ve gıda zamlarıyla birlikte yılbaşı sepetine yüzde 83 zam geldi, enflasyon etkisi hissedildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Zamların ardından yılbaşı sepeti de artış gösterdi
KAYNAK: Haber Merkezi

Yaklaşan yeni yıl dolayısıyla, market raflarında yerini almaya başlayan yılbaşı sepetleri, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yüzde 61'lik yıllık enflasyon rakamına rağmen, içeriğine ve boyutuna göre yüzde 83'lük bir fiyat artışıyla dikkat çekiyor. Tüketici dernekleri, bu artışlar nedeniyle "Yılbaşı, eğlenceli bir aktiviteden çıkıp maliyetli bir hal almış durumda" şeklinde endişelerini dile getiriyor.

Cumhuriyet gazetesinden Ali Can Polat'ın haberine göre, geçen yıl 215 TL olan "Klasik Kutu", bu yıl yüzde 83'lük bir zamla 395 TL'ye satışa sunulmuş. Aynı şekilde, geçen yıl 325 TL'ye satılan "Butik Kutu" da benzer oranda artışla 595 TL'ye çıkmış. Ancak, klasik kutuda ürün sayısında azalma yaşanmış ve bazı ürünler daha ucuz markalarla değiştirilmiş durumda.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, sepetlerdeki fiyat değişikliklerini değerlendirerek şunları söyledi: "TÜİK verilerine gerek yok, tüketicinin hayatın ne kadar pahalı olduğunu hissetmesi için marketteki sıcak enflasyonu görmesi yeterli. Yılbaşı alışverişi için ayrılan bütçe ve moral maalesef çoğu kişide yok. Kasım ayındaki indirimler de beklenen talebi artırmadı çünkü kredi kartları ağırlaşıyor, ürün gramajları azalıyor ve insanlar depresyona sürükleniyor."

yılbaşı sepeti

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da operasyon tarihi eser kaçakçılarına darbe vuruldu

Hatay'da operasyon tarihi eser kaçakçılarına darbe vuruldu