Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yapı Kredi ilk 6 ayda 17,4 milyar lira kar elde etti

Yapı Kredi ilk 6 ayda 17,4 milyar lira kar elde etti

Yapı Kredi, 2024'ün ilk altı ayında finansal verilerini açıkladı. Banka, nakdi kredi hacmi ve aktif büyüklükte önemli artışlar yaşadı. Yapı Kredi'nin net kârı ve müşteri mevduatı da yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yapı Kredi ilk 6 ayda 17,4 milyar lira kar elde etti
KAYNAK: AA

Yapı Kredi, 2024'ün ilk yarısına ait finansal verilerini duyurdu. Bankanın toplam nakdi kredi hacmi yılbaşından bu yana %29 artarak 1,1 trilyon liraya ulaştı. Aynı dönemde, Yapı Kredi'nin aktif büyüklüğü yıllık %57 artışla 2,3 trilyon liraya yükseldi.

Yılın ilk altı ayında bankanın sağladığı kaynak 1,6 trilyon lirayı aşarken, net kârı 17,4 milyon lira oldu. Toplam müşteri mevduatı ise %17 artışla 1,3 trilyon liraya ulaştı.

30 Haziran itibarıyla Yapı Kredi'nin öz kaynak karlılığı %19,5, sermaye yeterlilik rasyosu ise %14,3 olarak gerçekleşti. Bu rakamlar, yasal düzenlemelerin olumlu etkileri hariç tutulduğunda elde edilmiştir.

Yapı Kredi'den Açıklamalar

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, bankacılıkta sınırları kaldırarak değer yarattıklarını ve Türkiye ekonomisine katkı sağladıklarını belirtti. Erün, “2024'te de ülkemiz ve toplumumuz için var gücümüzle çalışıyoruz. Türk lirası kredilerdeki pazar payımız %17,3, müşteri mevduatı payımız ise %14,6 oldu,” dedi.

Erün, Almanya'da Yapı Kredi Almanya'nın açılacağını duyurdu. Bu adım, iki ülke arasında ithalat ve ihracat yapan firmalar için güçlü bir çözüm ortağı olma fırsatı sunacak.

Yapı Kredi, sürdürülebilirlik alanında da önemli adımlar atıyor. Erün, "Gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakmak için sera gazı emisyonlarımızı azaltım hedefleri belirledik. Türkiye'den SBTi doğrulaması alan tek Türk bankası olduk,” ifadelerini kullandı.

Yapı Kredi, "Yarınlara Kartopu" projesini tüm Türkiye'ye yaygınlaştırarak çocukların gelişimine katkı sağlıyor. Ayrıca, Teknolojide Fırsat Eşitliği programı ile kadınların teknoloji sektöründeki varlığını güçlendirmeyi hedefliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta Uyuşturucu Bağımlısı Genç Kaldırımda Yığıldı

Manavgat'ta Uyuşturucu Bağımlısı Genç Kaldırımda Yığıldı