Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yalova'da Balık Avı Sezonu Coşkuyla Açıldı

Yalova'da Balık Avı Sezonu Coşkuyla Açıldı

Yalova'da düzenlenen 2024-2025 balıkçılık av sezonu açılışı, Armutlu Kapaklı Balıkçı Barınağı'nda gerçekleştirilen programla başladı. Balıkçılar için bereketli bir sezonun dilekleriyle, ilahi ve dualar eşliğinde açılan sezon, mehteran konseri ve protokol konuşmalarıyla taçlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yalova'da Balık Avı Sezonu Coşkuyla Açıldı
KAYNAK:   İHA

Yalova Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2024-2025 balıkçılık av sezonu açılışı, Armutlu Kapaklı Balıkçı Barınağı'nda coşkulu bir törenle başladı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle dini bir atmosferde açıldı. Ardından yapılan dualarla av sezonu resmen start aldı.

Balıkçılara Bereketli Bir Sezon Dileği

Törenin açılış konuşmasını yapan Yalova Deniz Ürünleri Avcıları Birliği Başkanı Recai Sert, tüm balıkçılara hayırlı ve bol kazançlı bir sezon diledi. Sert'in ardından kürsüye çıkan Tarım ve Orman İl Müdürü Selçuk Yaman, Yalova'nın sahip olduğu 123 kilometrelik kıyı şeridine dikkat çekerek, ilin balıkçılık potansiyelini vurguladı. Yaman, “İlimize kayıtlı 147 adet balıkçı gemisi, 1.387 adet ticari balıkçı ve 2.500 amatör balıkçı bulunmaktadır. Yalova'da 8 su ürünleri kooperatifi ve 7 balıkçı barınağı aktif olarak hizmet vermektedir. 2023-2024 balıkçılık sezonunda Yalova'da yaklaşık 14 bin ton balık avlanmıştır," dedi.

Yalova'da Balık Avı Sezonu Coşkuyla Açıldı

Türkiye'deki Su Ürünleri Üretimi Ele Alındı

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz ise Türkiye genelindeki su ürünleri üretimi hakkında bilgilendirmede bulundu. Türkiye'nin balıkçılık potansiyeline değinen Yılmaz, sürdürülebilir balıkçılık için atılan adımları aktardı.

Vali Dr. Hülya Kaya'dan Balıkçılara Destek

İlk kez bir av sezonu açılışına katılmanın heyecanını yaşayan Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, yaptığı konuşmada balıkçılara bereketli bir sezon diledi ve her zaman yanlarında olduğunu belirtti. Kaya, balıkçılığın Yalova için önemli bir geçim kaynağı olduğuna dikkat çekerek, desteklerinin süreceğini ifade etti.

Yalova'da Balık Avı Sezonu Coşkuyla Açıldı

Mehteran Konseriyle Coşku Zirveye Çıktı

Konuşmaların ardından mehteran takımı sahne alarak davetlilere unutulmaz bir konser verdi. Protokol üyeleri, konserin ardından teknelerin bulunduğu alana geçerek dualar eşliğinde av sezonunu resmen başlattı. Vali Dr. Hülya Kaya ve beraberindeki protokol, balıkçı teknelerini gezerek tekne sahiplerinden bilgiler aldı.

Yoğun Katılım

Programa Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, belediye başkanları, kurum müdürleri, kooperatif başkanları, balıkçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sezon açılışının ardından balıkçılar, dualarla av sezonuna uğurlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan'dan Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile Telefon Görüşmesi Yaptı

Erdoğan'dan Suudi Arabistan Veliaht Prensi ile Telefon Görüşmesi Yaptı