Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜRMOB Hazine Bakanlığı'na Taleplerini İletti

TÜRMOB Hazine Bakanlığı'na Taleplerini İletti

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, Oda Başkanları ve mali müşavirler, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde bir araya gelerek uzun süredir devam eden angarya iş yükü, tutarsız tebliğler ve sistem sorunlarına karşı tepkilerini dile getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜRMOB Hazine Bakanlığı'na Taleplerini İletti
MUHABİR: Kamer Durdu

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu ve çok sayıda oda başkanı, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde haklı taleplerini dile getirdi. Uzun zamandır süregelen angaryalar ve iş yüküne dikkat çeken Kartaloğlu, mali müşavirlerin artık dayanacak gücünün kalmadığını ifade etti.

TÜRMOB Siyah Çelenk Bıraktı

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), enflasyon düzeltmesi kapsamında yapılan düzenlemelere karşı çıkmaya devam ediyor. 563 sıra numaralı Vergi Usul Kanunu tebliği ile getirilen yeni düzenlemeler, daha önce verilen beyannamelerin de yeniden gözden geçirilmesini öngörüyor. Ancak bu düzenleme, muhasebeciler tarafından büyük tepkiyle karşılandı. TÜRMOB, düzenlemeye karşı yargı yoluna başvurdu ve Danıştay'a iptal başvurusunda bulundu.

TÜRMOB Başkanı'ndan Açıklama

TÜRMOB Başkanı Emre Kartaloğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde bir basın açıklaması yaparak, 563 numaralı tebliğin muhasebe ve vergi sistemine büyük zarar vereceğini belirtti. Kartaloğlu, düzenlemenin yanlış olduğunu ve bu yanlışın ilerleyen dönemde hem muhasebeciler hem de devlet açısından olumsuz sonuçlar doğuracağını ifade etti.

“Sorunlar Görmezden Gelinmemeli”

TÜRMOB’un itirazlarına rağmen, sorunların Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından dikkate alınmadığını söyleyen Kartaloğlu, Bakan Mehmet Şimşek’ten talep ettikleri görüşme talebinin de reddedildiğini aktardı.

Mustafa Erdem Destek Verdi

Mali müşavirlerin karşı karşıya kaldığı sorunlar arasında tutarsız ve faydasız tebliğler, iş yükünü daha da artıran bürokratik engeller ve vergi sisteminde yaşanan aksaklıklar yer aldı. Eyleme uzun dönem Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanlığı yapan CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem de destek verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya’da Kırmızı Bültenle Aranan Azerbaycanlı Suç Örgütü Üyesi Yakalandı

Antalya’da Kırmızı Bültenle Aranan Azerbaycanlı Suç Örgütü Üyesi Yakalandı