Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Türkiye'nin ilk yerli iş makinaları üreticisi şirket iflas etti

Türkiye'nin ilk yerli iş makinaları üreticisi şirket iflas etti

Türkiye iş makinaları sektörünün öncülerinden olan şirket ekonomik sıkıntılar sonucu iflasına karar verildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin ilk yerli iş makinaları üreticisi şirket iflas etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye’de yaşanan ekonomik zorluklar, büyük firmaları da etkisi altına almaya devam ediyor. Başkent'te 1996 yılında kurulan Palme Makina, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği’nin (İMDER) ilk yerli üreticisi olarak tarihe geçmişti. Şirket, iş ve inşaat makineleri sektöründe önemli bir oyuncu olmasına rağmen, geçtiğimiz yıl ekonomik sıkıntılarla boğuşmaya başlamış ve iflas ettiği yönünde haberler çıkmıştı.

Konkordato Talebi Reddedildi

Şirket, yaşadığı ekonomik krizden çıkmak amacıyla mahkemeye başvurarak konkordato talebinde bulunmuştu. Ancak, Ankara Batı Asliye Ticaret Mahkemesi, Palme Makina'nın bu talebini reddetti ve 23 Temmuz 2024 tarihinde iflas kararı verdi. Mahkeme, dosya kapsamında konulan tüm tedbirleri kaldırdı ve konkordato komiser heyetinin görevine son verdi.

İflas kararı ile birlikte Palme Makina’nın tüm tedbirleri kaldırıldı ve konkordato süreci sonlandırıldı. Mahkemenin kararı 10 gün içinde istinaf yoluyla itiraz edilebilecek.

Palme Makina’nın Tarihi 

1996 yılında Ankara'nın Sincan ilçesindeki Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Palme Makina, iş ve inşaat makinelerinin üretimini gerçekleştiriyordu. Yüzlerce kişiye istihdam sağlayan firma, beton silindiri gibi kritik makinelerin üretimi ile Türkiye genelinde birçok bayisi ile önemli bir konumda bulunuyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Menemen'de Makilik Alanda Yangın: Müdahale Devam Ediyor

İzmir Menemen'de Makilik Alanda Yangın: Müdahale Devam Ediyor