Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜRK-İŞ Şubat ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

TÜRK-İŞ Şubat ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), şubat ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜRK-İŞ Şubat ayı açlık ve yoksulluk sınırı açıklandı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), ülkenin açlık ve yoksulluk sınırıyla ilgili son araştırma sonuçlarını paylaştı. Şubat ayına ilişkin açıklanan verilere göre, açlık ve yoksulluk sınırında önemli artışlar yaşandı.

Açlık Sınırı Ne Kadar Oldu?

TÜRK-İŞ'in açıkladığı verilere göre, sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmeyi sağlayabilmek için bir ailenin yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden 'açlık sınırı', önceki aya göre ciddi bir artışla 16 bin 257 liraya yükseldi. Geçen ay açlık sınırı 15 bin 48 lira seviyesindeydi.

Yoksulluk Sınırı Nasıl Değişti?

Araştırmaya göre, bir ailenin gıda harcamaları dışında giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi zorunlu diğer ihtiyaçlar için yapması gereken toplam harcama tutarı olan 'yoksulluk sınırı' ise 49 bin 19 liradan 52 bin 955 liraya çıktı.

Bekar Bir Çalışanın Yaşama Maliyeti

Rapor, bekar bir çalışanın yaşam maliyetinin de arttığını gösteriyor. Şubat ayında bekâr bir çalışanın aylık yaşama maliyeti 21 bin 189 liraya ulaştı.

Mutfak Enflasyonu Verileri

TÜRK-İŞ'in raporunda, "mutfak enflasyonu" verilerindeki değişim de detaylı bir şekilde ele alındı. Şubat 2024 itibarıyla Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin mutfak harcamalarındaki artış, aylık yüzde 8,03, 12 aylık yüzde 72,49 ve yıllık ortalama yüzde 77,20 olarak hesaplandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elektronik sigarada büyük risk! Geri dönüşü olmayan hastalıklara neden olabilir

Elektronik sigarada büyük risk! Geri dönüşü olmayan hastalıklara neden olabilir