Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜİK enflasyonu açıkladı

TÜİK enflasyonu açıkladı

TÜİK merakla beklenen enflasyon rakamlarını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK enflasyonu açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, haziran ayında aylık enflasyon %1,64 olarak gerçekleşirken, yıllık enflasyon %71,60 olarak belirlendi.

Emekli ve memur maaşları ile kira zamlarını belirlemek için önemli olan diğer enflasyon endeksleri şu şekilde açıklandı: Haziran ayında bir önceki aya göre enflasyon %1,64, bir önceki yılın Aralık ayına göre %24,73, bir önceki yılın aynı ayına göre %71,60 ve on iki aylık ortalamalara göre %65,07 arttı.

Ana harcama gruplarına göre, giyim ve ayakkabı en az artış gösteren grup oldu (%47,84), eğitim ise en yüksek artışı gösteren grup oldu (%107,11).

Endekste yer alan 143 temel başlıktan, 35 temel başlıkta düşüş yaşanırken, 5 temel başlıkta değişiklik olmadı ve 103 temel başlıkta artış görüldü.

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE'de değişim ise şu şekilde gerçekleşti: Haziran ayında bir önceki aya göre %1,90, bir önceki yılın Aralık ayına göre %25,39, bir önceki yılın aynı ayına göre %70,40 ve on iki aylık ortalamalara göre %68,25.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FET*'nün güncel öğrenci yapılanması 'devre talebe seferberliği'ne dava

FET*'nün güncel öğrenci yapılanması 'devre talebe seferberliği'ne dava