Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Torba yasaya eklenen son dakika madde: Maaşlarına 45 bin TL ek maaş şoku

Torba yasaya eklenen son dakika madde: Maaşlarına 45 bin TL ek maaş şoku

TBMM'de ele alınan ekonomi kanun teklifine son an eklenen maddeyle, Mehmet Şimşek'in etkisiyle belirlenen kişilere aylık 45 bin TL ek maaş öngörüldü.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Torba yasaya eklenen son dakika madde: Maaşlarına 45 bin TL ek maaş şoku
KAYNAK: Haber Merkezi

AKP Milletvekilleri Orhan Erdem ve Necmettin Erkan'ın önergesi ile TBMM'de görüşülen ekonomi ile ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifine son dakikada eklenen yeni madde, Ankara'dan İstanbul'daki finans merkezine taşınan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 400 uzman personeline "Hayat Pahalılığı" tazminatı öngörüyor. Buna göre, İstanbul'da yaşayan uzmanlara ayda 45 bin lira ek ödeme yapılacak.

Gerekçe ve Kapsam:

Önergenin gerekçesi, BDDK'nın İstanbul'a taşınması sonucu personelin lojman imkanının olmaması, yüksek kira maliyetleri ve Ankara'ya göre yetersiz kalan maaşlar olarak belirtildi. İstanbul Finans Merkezi'nde bulunan Ataşehir'deki kiralık daire fiyatlarının 14 bin liradan 40 bin liraya kadar değişmesi bu tazminatın önemini ortaya koyuyor.

Uygulama ve Etkiler:

Önerge, en düşük uzman maaşının 40 bin TL civarında olduğu bilgisiyle birlikte değerlendiriliyor. BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun da bu tazminattan faydalanacağı belirtiliyor. Bu düzenleme, kamu personel rejiminde bir değişikliğe yol açarak eleştirilere neden olurken, özellikle özel sektöre personel kaybını önlemek amacı taşıdığı ifade ediliyor.

Siyasi Tepkiler:

Önergeye yönelik siyasi tepkiler de gündemde. CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, kamu personel rejiminin altüst olduğunu ifade ederken, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, benzer taleplerin gündeme gelebileceğini ve ilgili kurumların bu konuda hazırlık yapması gerektiğini vurguluyor.
Bu gelişmeler, kamu personel rejimi, maaşlar ve tazminatlar konusundaki tartışmaları beraberinde getirerek, önümüzdeki dönemde benzer düzenlemelerin gündeme gelebileceği ihtimalini ortaya koyuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizlispor 68 Aksarayspor’u yenerek lige yeniden tutundu

Denizlispor 68 Aksarayspor’u yenerek lige yeniden tutundu