Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi THY'nin en ucuz ve en pahalı uçak biletleri belli oldu! Uçak biletleri arasındaki fark dikkat çekti

THY'nin en ucuz ve en pahalı uçak biletleri belli oldu! Uçak biletleri arasındaki fark dikkat çekti

2023 yaz seyahat tercihleri verilerine göre, uçak bileti fiyatları oldukça çeşitli: En yüksek 89,426 TL'ye, en düşük ise 299 TL'ye kadar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
THY'nin en ucuz ve en pahalı uçak biletleri belli oldu! Uçak biletleri arasındaki fark dikkat çekti
KAYNAK: Haber Merkezi

2023 yaz dönemine ilişkin seyahat tercihleri hakkında paylaşılan verilere göre, Türk Havayolları'nın en yüksek yurt dışı uçak biletinin fiyatı 89 bin 426 lira olurken, yurt içi uçuşlarda en pahalı bileti satın alan kişi 15 bin 822 lira ödedi. Yaz aylarında yurt içinde en çok tercih edilen rota "İstanbul-Antalya" olarak öne çıkarken, en popüler uçak bileti destinasyonu ise "İstanbul-Muğla" oldu. Yurt dışında ise en çok aranan rota "İstanbul-Londra" olurken, en fazla bilet satışı "İstanbul-Bakü" rotasında gerçekleşti.

Yıl içinde popülerlik kazanan rotalarda dikkat çekici değişiklikler gözlendi. Özellikle "İstanbul-Mardin" ve "İstanbul-Berlin" rotalarında uçak bileti aramalarında belirgin bir artış yaşanırken, haziran ayında gerçekleşen en yüksek uçak bileti satışları, Kurban Bayramı tatiline denk geldi ve bu dönemdeki satışlar diğer yaz aylarına kıyasla yüzde 70 arttı.

Yaz döneminde web kullanıcıları özellikle İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya ve Trabzon şehirleri için uçak biletleri satın almayı tercih ederken; iOS kullanıcıları İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla ve Ankara destinasyonlarına yoğun ilgi gösterdi. Android kullanıcıları ise İstanbul, Antalya, Muğla, Adana ve İzmir için uçak bileti satın aldı.

En pahalı yurt dışı uçak bileti, biletbayisi.com üzerinden alınan gidiş-dönüş İstanbul-Medellin rotası için 89 bin 426,29 TL olarak kaydedilirken, yurt içi uçak bileti satışında en yüksek fiyatı gidiş-dönüş Sivas-Kıbrıs rotası için 15 bin 822 TL belirledi.

Mobil uygulama kullanımı özellikle kadınlarda daha yaygın bir şekilde gözlemlendi. Her ay yeni özellikler ekleyerek kullanıcı kitlesini genişleten biletbayisi.com uygulaması üzerinden uçak bileti satın alanların yaş ortalaması 34 oldu. Bu kullanıcıların yüzde 64'ü kadınlardan, yüzde 36'sı ise erkeklerden oluştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elektrikte devrim! Tüm aboneleri kapsayan yeni dönem

Elektrikte devrim! Tüm aboneleri kapsayan yeni dönem