Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Starbucks Türkiye'ye yeni ortak geliyor

Starbucks Türkiye'ye yeni ortak geliyor

ABD'li Apollo, AlShaya'nın Orta Doğu'daki Starbucks bayiliğiyle ortaklık görüşüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Starbucks Türkiye'ye yeni ortak geliyor
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD merkezli özel sermaye şirketi Apollo Global Management, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya'da faaliyet gösteren Starbucks bayiliğinin azınlık hissesini satın almak için Kuveytli AlShaya Group ile görüşmelerde bulunuyor.

Reuters'a konuşan kaynaklara göre, Apollo Global Management'in yaklaşık olarak %30'luk bir azınlık hissesini satın alması planlanıyor. Suudi Arabistan'ın varlık fonu olan Kamu Yatırım Fonu'nun (PIF) da bu görüşmelere dahil olduğu belirtiliyor.

Starbucks, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'da, Türkiye dahil olmak üzere 13 ülkede yaklaşık 2 bin satış noktasında faaliyet gösteriyor. Daha önce Reuters tarafından bildirildiği üzere, şirketin bu birimi 2022'de Rusya'dan çıkmadan önce 4 ila 5 milyar dolar arasında bir değere sahipti.

İsrail-Filistin çatışmasının olumsuz etkilerinden bahseden Starbucks, ocak ayında yaptığı açıklamada, bölgedeki işlerinin İsrail-Filistin savaşından etkilendiğini ve bu durumun ilk çeyrek sonuçlarını piyasa beklentilerinden uzaklaştırdığını dile getirmişti.

Starbucks, yaşanan boykotların ardından Ekim ayında siyasi olmadığını ve İsrail hükümeti ya da ordusuna destek vermediğini belirten bir açıklama yapmıştı.

Bu işbirliği, 1999 yılından bu yana Alshaya ailesinin kontrolünde olan özel şirketin yatırımcı tabanını genişletecek nitelikte. Alshaya, 1890 yılında kurulmuş olup, The Cheesecake Factory, Shake Shack ve Pottery Barn gibi popüler Batılı markaların bölgedeki işletme haklarına sahip olan en büyük perakendecilerden biri konumunda.

Orta Doğu'nun önde gelen özel şirketleri, dışarıdan yatırımcı çekme amacıyla listeleme veya stratejik hisse satışı gibi yöntemlere giderek daha fazla ilgi gösteriyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göztepe Brezilyalı yetenek Romulo Cardoso'yu kadrosuna kattı

Göztepe Brezilyalı yetenek Romulo Cardoso'yu kadrosuna kattı