Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Selçuk Geçer'den haber: Dolar o tarihte uçuşa geçiyor!

Selçuk Geçer'den haber: Dolar o tarihte uçuşa geçiyor!

Ekonomist Selçuk Geçer, 2024'te doların rekor seviyesinin 65 TL olacağını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Selçuk Geçer'den haber: Dolar o tarihte uçuşa geçiyor!

Tanınmış ekonomist Selçuk Geçer, canlı yayında 2024 yılında dolar kuru üzerinde beklenen gelişmeleri paylaştı.

Kamusonhaber'de yer alan Özlem Babacan'ın haberine göre, Birçok yatırımcı, ellerindeki sermayeyi artırmak amacıyla farklı yatırım araçlarını tercih ediyor. Bu yatırımcılardan biri, 2023 yılında değerini beş katına çıkaran dolara odaklandı. Ancak, doların değer kazanmaya devam edip etmeyeceği konusu şu sıralar merak ediliyor.

YÜKSELMESİ DEVAM EDİYOR

ABD Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşüreceği yönündeki uzman uyarılarına rağmen, doların TL karşısında yükselişini etkilemediği görülüyor. Dolar, geçtiğimiz günlerde 30 TL sınırını aşarak rekor kırdı. Son olarak, 30.10 seviyesine kadar yükseldi.

dolar-abd-3fFa_cover

GEÇER: 65 TL'YE ULAŞACAK

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Halk TV'deki canlı yayınında dolar üzerine olan yıl sonu beklentisini paylaştı. Geçer, doların tarihi rekor kıracağını öne sürdü. Geçer, "Dolar, seçimlere kadar 35 TL ile 40 TL arasında olacak. Gerçek piyasadaki dolar bugün 50 TL, Nisan ayına geldiğimizde muhtemelen 65 TL'lik bir dolar kuruna ulaşmış oluruz" ifadelerini kullandı.

DOLARDAKİ KAYIPLAR DEVAM EDİYOR

TL, dolar karşısında Eylül başından bu yana günlük sınırlı değer kaybına devam ediyor. Dolar/TL, geçen hafta düşük hacimli işlemlerde 30,50'ye kadar yükseldikten sonra haftayı 30,1 civarında tamamlamıştı. Kur, bu sabah 30,15 civarında başladı.

Geçen yılın tamamında yüzde 36,6, aralık ayını yüzde 2,2 kayıpla kapatmış olan TL, kayıplarını ocak ayında artırarak 2024 başından bu yana yüzde 1,8 değer kaybetmiş durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan tek tek duyurdu! AK Parti adayları tam liste

Erdoğan tek tek duyurdu! AK Parti adayları tam liste