Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Reyonlar dolu, sepetler boş

Reyonlar dolu, sepetler boş

Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçlanmasının hemen ardından gıda fiyatlarına gelen zamlar büyük tepki çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Reyonlar dolu, sepetler boş

Beş yıl önce kurbanlık koyunlar 600-1000 TL gibi rakamlara satışa sunulurken şu an 2 kilogram kıymanın 600 TL olması da ekonomik sorunların göstergesi haline geldi. Reyonlarda satılan et ürünlerine bakmadan geçen vatandaş ise yaşanan durumdan rahatsız.

Enflasyonun artması ve vatandaşın alım gücünün düşmesi sonrası toplum, beslenme sorunu ile karşı karşıya kaldı. Asgari ücretli bir çalışanın bir günlük kazancı ile 1 kilogram kıyma alabildiği Türkiye’de artan hayat pahalılığı vatandaşın belini büküyor. 21 Yıldır iktidarda olan AKP’nin yol açtığı gıda enflasyonuna gelen eleştiriler de hızla artmaya devam ederken, vatandaşlar ‘Çocuğumuza et yediremiyoruz’ diyerek isyan etti. Birçok eğitimcinin dile getirdiği ‘Çocuklara bir öğün yemek’ kampanyası da işlevselliğini ve uygulanabilirliğini yitirirken Milli Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili bir adım atmadı.

WhatsApp Image 2023-05-30 at 13.37.09

VATANDAŞ ET YİYEMİYOR

Dana antrikotun 400 TL’ye, dana kuşbaşının 360 TL’ye, 1 kilogram sucuğun 625 TL’ye satıldığı reyonlara bakmadan geçen vatandaşlar artan gıda fiyatlarından yakınıyor. Birçok sağlıkçının ‘Çocukların gelişimi ve toplum sağlığı için dengeli beslenilmesi gerek’ vurgusu yapmasına rağmen düşmeyen gıda fiyatları toplumun yaşam kalitesini ve sağlığını düşürüyor. Ocak Ayı’nda kuzu etinin kilogramı 93 TL bandında seyrederken 6 ay dolmadan fiyat 300 TL’ye dayandı. Vatandaşlar ekonomik sorunların en başında gıda enflasyonunu olduğunu belirterek, AKP iktidarına gelen zamları geri çekin uyarısı yaptı. 5 Yıl önce kurbanlık koyunlar 600-1000 TL gibi rakamlara satışa sunulurken şu an 2 kilogram kıymanın 600 TL olması da ekonomik sorunların bir göstergesi haline geldi.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Liderler şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’ı kutladı

Liderler şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’ı kutladı