Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Petrol ve altında endişe uyandıran gelişme

Petrol ve altında endişe uyandıran gelişme

ABD'li ekonomist James Puplava'nın çarpıcı tahminleri: 2030'da ons altın 10 bin dolar, gümüş 300 dolar. Petrol içinse kısa vadeli öngörü 140 dolar.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Petrol ve altında endişe uyandıran gelişme

Altın ve Gümüş: Yatırımcıların Dikkatini Çekiyor

1984.34 dolar olan ons altının 300 dolar olduğu dönemde "10 yıla bin dolar olur" diyen ABD'li ekonomist James Puplava, yeni bir tahminde bulunuyor. Financial Sense Wealth Management'in kurucusu Puplava'ya göre, 2030'a kadar ons altının 10 bin dolara, gümüşün ise 300 dolara ulaşması mümkün.

Puplava'nın Önceki Başarıları

Puplava, değerli metallerdeki 10 yıllık boğa koşusunu doğru bir şekilde tahmin ederek altının 1000 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşacağını öngörmüştü. Global yatırımcılara yönelik yayın yapan FXEmpire, Puplava'nın sözlerini dikkate alarak altının seyrine dair bir haber hazırladı ve "Bu adam konuştuğunda dinlemeniz akıllıca olacaktır" dedi.

Altın ve Gümüş Fiyatlarının Geleceği

FXEmpire'a göre, altının yıl sonundan önce 2 bin 90 doların üzerine çıkma olasılığı artıyor ve sürekli bir artış, 2024'ün 3. çeyreği için 3 bin dolarlık fiyat hedefini destekleyebilir. Aynı şekilde, gümüşte de bir artış öngörülüyor ve yıl sonundan önce 26,00 doların üzerinde bir yükseliş bekleniyor.

Diğer Değerlendirmeler

Goldpredict'in editörü AG Thorson, metallerde ve madencilerde nihai yıkımın tamamlandığını ve güçlü bir ilerlemenin başlangıç aşamalarına girildiğini belirtti. Thorson'a göre, altın 2 bin 100 doların üzerine çıktığında, 2024'te 3 bin dolara ulaşana kadar durmayabilir.

Petrol Fiyatları ve Küresel Ticari İflaslar: Riskler ve Uyarılar

Petrol Fiyatlarında Artış Beklentisi

Allianz Trade’in Başekonomisti Ana Boata, Ortadoğu’daki gerilimin petrol fiyatlarına etki edebileceğini ve varil başına 140 dolara kadar çıkabileceğini belirtiyor. Boata, bu durumun dünyayı resesyona sürükleyebileceğini öngörüyor ve hatta 2024'te ortalama olarak 120 dolar petrol fiyatı görebileceğini iddia ediyor.

Küresel Ticari İflaslar: Artış Beklentisi

Allianz Trade, küresel ticari iflaslar konusunda uyarılarda bulunuyor. Yeni Küresel İflas Raporu'na göre, 2022'deki çok az toparlanmadan sonra, 2023'te küresel iflasların yüzde 6 ve 2024'te yüzde 10 oranında artması bekleniyor. Şirket gelirlerindeki düşüş, fiyatlandırma gücünün azalması ve zayıflayan küresel talep gibi faktörler, bu artışın arkasındaki nedenler arasında gösteriliyor.

CEO'nun Değerlendirmesi ve Nakit Durumu

Allianz Trade CEO'su Aylin Somersan Coqui, Euro Bölgesi'nde 3.4 milyar euro ve ABD'de 2.5 milyar dolarlık nakit fazlasının bulunduğunu belirtiyor. Ancak, Coqui, bu nakit fazlasının büyük firmaların elinde yoğunlaştığını ve ekonomik büyümenin düşük olduğu bir dönemde çoğu şirketin nakit pozisyonunu artıramadığını ifade ediyor.

Sonuç ve Beklentiler

Finans dünyasının önemli figürlerinin bu değerlendirmeleri, önümüzdeki yıllarda finansal piyasalarda büyük değişimlere işaret ediyor. Altın ve petrol fiyatlarındaki olası artışlar, küresel ticaretteki zorluklar ve iflaslardaki artışlar, yatırımcıları dikkatli olmaya çağırıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar alev aldı! Rekorlar ardı ardına geliyor

Dolar alev aldı! Rekorlar ardı ardına geliyor