Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi “Özgür basın susturulamaz”

“Özgür basın susturulamaz”

14 Aralık operasyonu protesto için Adalet Sarayı önüne toplanan yaklaşık 500 kişilik gurup, Zaman, Bugün, Taraf ve Sözcü gazetelerini taşıdı, İngilizce, Rusça, Arapça yazılı pankartlar eşliğinde '14 Aralık Tiyatrosu', 'Özgür Basın Susmaz'

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Özgür basın susturulamaz”

14 Aralık operasyonu protesto için Adalet Sarayı önüne toplanan yaklaşık 500 kişilik gurup, Zaman, Bugün, Taraf ve Sözcü gazetelerini taşıdı, İngilizce, Rusça, Arapça yazılı pankartlar  eşliğinde '14 Aralık Tiyatrosu', 'Özgür Basın Susmaz', 'İtibar Sarayda Değil Demokrasidedir' şeklinde sloganlar attı. Annesiyle eyleme katılan bir erkek çocuğunun asker üniforması giymesi dikkati çekti.

14 Aralık Operasyonu’nu protesto etmek amacı yaklaşık 500 kişilik grup Antalya Adalet Sarayı önünde toplandı. Adliye’nin bahçesine alınmayan grup, kaldırımlarda ellerinde Zaman, Bugün, Taraf, Sözcü  gazeteleri ile İngilizce, Rusça, Arapça yazılı dövizler ve Türk Bayrağı taşıdı.  Grup,‘Yaşasın Zalimler İçin Gelenler, Özgür Basın Susturulamaz, 14 Aralık Tiyatrosu, Tek Adam Değil Tek Türkiye, Baskılar Yormaz Zaman Susmaz’’şeklinde sloganlar attı.

Eylemde kadınlar ve erkeklerin ayrı bölümlerde toplanması dikkat çekti. Yaklaşık 1 saat Adliye önünde slogan atan grup, Aktif Eğitimciler Sendikası Antalya İl Temsilcisi Erdoğan Polat’ın basın açıklamasının ardından bir süre daha bekleyip dağıldı.

Basın açıklamasını yapan, Aktif Eğitimciler Sendikası Antalya İl Temsilcisi Erdoğan Polat,’’Yaşadığımız ülke her geçen gün nefes almanın biraz daha zorlaştığı yer haline geliyor. Devlet olarak tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmeler ile garanti altına alınmış neredeyse bütün temel insan hak ve özgürlükleri ihlale uğruyor. İşin kötü tarafı da bu vahim ihlaller bizzat yönetici eliyle gerçekleştiriliyor. Zaten 17-25 Aralık’tan bu yana Türkiye’de bir asra yetecek kadar yanlış yapıldı ve yapılmaya devam ediyor’’dedi.

TARİHİN UTANÇ VESİKASI OLACAK

Er doğan Polat, “İstatistikler bir kısım siyasi aktörlerin medyaya yönelik doğrudan ve dolaylı baskıları yüzünden son bir yılda 2 bine yakın gazetecinin işsiz kaldığını söylüyor. Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü verilerine göre, Dünya Basın Özgürlüğü sıralamasında Türkiye, 184 ülke arasından 154’üncü sırada yer alıyor. Öte yandan kamu çalışanları, siyasi görüş ya da etnik kökenlerine göre fişleniyor, ayrımcılığa tabi tutuluyor hakları ellerinden alınıyor. Bütün bu yapılanlar utanç ve ibret vesikası olarak tarihin karanlık sayfalarında yerini alacaktır’’şeklinde konuştu. DENİZ TOPKAYA

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Polisten işkence itirafı

Polisten işkence itirafı