Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Otomobillerde '6 Ay 6 Bin Kilometre ve İlan Kısıtlama' Süresi Uzatıldı!

Otomobillerde '6 Ay 6 Bin Kilometre ve İlan Kısıtlama' Süresi Uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışında uygulanan '6 ay-6 bin kilometre' ve 'ilan kısıtlaması' uygulamalarının süresini uzattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Otomobillerde '6 Ay 6 Bin Kilometre ve İlan Kısıtlama' Süresi Uzatıldı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç satışında uygulanan 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlamalarının süresini 1 Ocak 2025'e kadar uzattı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, bugüne kadar bu düzenlemelere uymayan otomobil yetkili bayileri ile oto galerilere yaklaşık 52 milyon TL, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlere ise yaklaşık 90 milyon TL idari para cezası uygulandı.

Bakanlık, bu düzenlemelerle otomotiv piyasasındaki spekülatif fiyat oluşumlarını ve stokçuluk faaliyetlerini engelleyerek, sektörde adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısını yeniden tesis etmeyi hedefliyor. Bu kapsamda, pazarlama ve satış kısıtlaması ile ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yapan yetkili satıcılar ve bireyseller tarafından motosiklet, otomobil ve arazi taşıtlarının ilk tescil tarihinden itibaren 6 ay ve 6 bin kilometre geçmeden satışı yasaklanmıştı. Ayrıca, ilan kısıtlaması ile araçların güncel satış fiyatının üzerinde ilan verilmesi de yasaklanmıştı.

Bu düzenlemeler neticesinde, sıfır araçların ikinci el piyasasına düşürülerek haksız kazanç sağlanmasının önüne geçildi ve sıfır araç arzının artmasına katkı sağlanarak gerçek ihtiyaç sahiplerinin araçlara ulaşması kolaylaştırıldı. Otomotiv sektöründeki spekülatif fiyat artışları engellenerek tüketici mağduriyetleri ortadan kaldırıldı.

Ticaret Bakanlığı, bu kazanımlar göz önünde bulundurularak düzenlemelerin süresinin 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını ve ikinci el araç ticaretinde haksız kazancı önlemek için çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Aykırı satışların noterler tarafından engellenmesi sürecek ve gerek görülmesi halinde ilave tedbirler alınacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ferhat Encü Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?

Ferhat Encü Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında?