Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi “Ölüme mahkum edildik”

“Ölüme mahkum edildik”

DİSK Emekli-Sen Antalya Şubesi Attalos Meydanı’nda emeklilere verilen zam oranını protesto etti. DİSK Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Seracettin Saraç Emeklilere verilen yüzde 25 zam oranı yüzde 30 olarak güncellendiğini belirterek, “Açlık sınırının altında ve asgari ücretin yüzde 40 altında olan bu durumda bizler açlığa, ölüm sınırında yaşamaya mahkum edildik” dedi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Ölüme mahkum edildik”

DİSK Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Seracettin Saraç, TÜİK’in enflasyonu gerçek dışı hesapladığını belirterek, “İktidar emeklilere müjdesini verdi. Yüzde 25 zam arkasından da yüzde 30’a düzeltmesini yaptı. Açlık sınırının altında ve asgari ücretin yüzde 40 altında olan bu durumda bizler açlığa, ölüm sınırında yaşamaya mahkum edildik. Bunu kabul etmiyoruz! İktidar tarafından alınan bu kararlar biz emekliler için yok hükmündedir. Taleplerimiz karşılık bulana kadar hakkımızı aramaya devam edeceğiz.  En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çekilmelidir. Bu gün emeklilerin çok büyük bir bölümü asgari ücretin altında, dolayısı ile açlık sınırının altında yaşam mücadelesi vermektedir. Milyonlarca emekli açıklanan asgari ücretin yarısına yakın veya daha düşük maaşlarla geçinmek zorundadır. 3 bin 500 Liranın altında maaş alanların maaşları Hazine tarafından 3 bin 500 Lira’ya tamamlanmakta iken taban 5bin 500 açıklandı anlam olarak bu emekli kardeşlerimiz yapılan zam sonrası gerçek olarak maaşları gene 5 bin 500 Lira civarında açlık sınırının altında kalacaktır. Biz emeklilerinde insanca bir yaşama anayasal olarak insan hakları olarak hakkımızdır” diye konuştu.

DSC_0975

“HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Emeklilerin ekonomik problemlerinin en üst seviyede olduğunu belirten Başkan Saraç, “Emeklileri belirlenen en düşük ücret tutarından daha düşük maaşlara mahkum etmek emeklilerin yurttaş olarak görülmediğinin ispatıdır. En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde belirlenmelidir. Emeklilik intibak yasası sorunu çözülmelidir. Aynı koşullara sahip çalışanların farklı emeklilik koşullarına ve farklı maaşlara sahip olması Emekliler arasında çok büyük eşitsizlikler yaratmaktadır. Taban maaşlar ve tavan maaşlar arasındaki makası kapatacak bu adaletsizliği sona erdirecek bir intibak yasası mutlaka çıkarılmalı bu haksızlık giderilmelidir. Sağlıkta katkı payları kaldırılmalı ve kaliteli sağlık sistemi gerçekleştirilmelidir. Hastanelerde mr beklerken sıra beklerken ölmek istemiyoruz. Emekli bayram ikramiyeleri günümüzün ekonomik gerçeklerine göre güncellenmelidir. Taleplerimiz açıktır. Taleplerimiz hakkımızdır hakkımız olanı istiyoruz. İlan ediyoruz biz hem işçilere emekçilere emeklilere yapılan zulmün bu insanlık dışı zamların karşısında yılmayacak yasal ve demokratik zeminde hakkımız olanı alıncaya kadar mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Sandıkta da görüşeceğiz. Yaşasın DİSK yaşasın emekli-sen yaşasın örgütlü mücadelemiz” diyerek açıklamasını tamamladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya’da korkutan yangın

Alanya’da korkutan yangın