Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Migros 34,5 milyon dolara satıldı!

Migros 34,5 milyon dolara satıldı!

Migros yurt dışı bağlı ortaklığı Ramstore Kazakistan LLC'nin pay devri için TOO Evrazia Almaty şirketi ile 34,5 milyon dolarlık sözleşme imzaladığını duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Migros 34,5 milyon dolara satıldı!
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Migros yurt dışı bağlı ortaklığı Ramstore Kazakistan LLC'nin pay devri için TOO Evrazia Almaty şirketi ile 34,5 milyon dolarlık sözleşme imzaladığını duyurdu. Bu stratejik hamle, Migros'un yurt içi operasyonlarındaki karlı ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Satış Detayları ve Sözleşme

Migros (MGROS), yurt dışı bağlı ortaklığı Ramstore Kazakistan LLC'nin satışına dair önemli bir açıklama yaptı. Ramstore Kazakistan LLC'nin pay devri için TOO Evrazia Almaty şirketi ile 34,5 milyon dolarlık bir sözleşme imzalandığını duyuran Migros, bu sözleşmenin detaylarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Kazakistan Faaliyetleri

Açıklamada, Migros'un Kazakistan'daki faaliyetlerini yalnızca Almatı şehrinde bulunan alışveriş merkezinin yönetimi ile sürdüren şirketin ortaklığı Ramstore Kazakhstan LLC'nin ("Ramstore Kazakistan") yükümlülükleri ile beraber yüzde 100 paylarının devri için TOO Evrazia Almaty şirketi ile mevcut parite ile yaklaşık 34,5 milyon USD (21.578.200 USD + 11.800.000 Euro) karşılığında sözleşmeler imzalandığı belirtildi.

Tahsilatlar ve Yürürlüğe Giren Sözleşmeler

Yürürlüğe giren sözleşmeler kapsamında söz konusu tutarların tahsili 23 Temmuz 2024 tarihi itibariyle tamamlandı. Bu önemli adım, Migros'un uzun vadeli stratejileri doğrultusunda alınan bir karar olarak belirtiliyor.

Migros'un Stratejik Hedefleri

Migros tarafından yapılan açıklamada, "Uzun vadeli stratejilerimiz doğrultusunda alınan bu karar, Migros'un yurt içi operasyonlarındaki karlı ve sürdürülebilir büyüme hedeflerine katkı sağlayacaktır. Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması amacıyla bu konuya ilişkin görüşmelerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine ilişkin daha önce karar alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

Sürdürülebilir Büyüme Hedefi

Migros'un bu satış ile yurt dışı operasyonlarını daha da optimize etmeyi ve yurt içi pazardaki rekabet gücünü artırmayı hedeflediği görülüyor. 34,5 milyon dolarlık bu önemli satış, şirketin finansal yapısını güçlendirecek ve yurt içindeki faaliyetlerine daha fazla odaklanmasını sağlayacak.

Yorumlar
K
Kerem 1 ay önce
Migros cok pahali olacak demek ,
BEĞENME
0
CEVAPLA
Bağcılar Kent Lokantası nerede? Bağcılar Kent Lokantası'nın çalışma saatleri? Fiyatları nedir?

Bağcılar Kent Lokantası nerede? Bağcılar Kent Lokantası'nın çalışma saatleri? Fiyatları nedir?