Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Mersin Serbest Bölgesi dünyada 50'ye girdi

Mersin Serbest Bölgesi dünyada 50'ye girdi

Mersin Serbest Bölgesi, küresel ekonomik gelişim hedeflerinde önemli bir adım atarak 'Dünyada 50 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi Model Bölgesi' listesinde yer aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin Serbest Bölgesi dünyada 50'ye girdi
KAYNAK: İHA

Mersin Serbest Bölgesi'nin, 'Dünyada 50 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi Model Bölgesi' listesine dahil edildiği açıklandı. Mersin Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş.'den (MESBAŞ) yapılan açıklamada, Global Alliance of Special Economic Zones-Özel Ekonomik Bölgeler Küresel İttifakı (GASEZ) tarafından başlatılan çalışma sonucunda bu başarıya ulaşıldığı belirtildi.

GASEZ Çalışmaları

GASEZ'in uzun süredir üzerinde çalıştığı 'Dünyada Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi Model Bölgesi' olacak 50 serbest bölgenin belirlenmesi çalışmaları tamamlandı. Bu süreçte, United Nations Conference on Trade and Development- Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı'nın (UNCTAD) Abu Dabi'de yapılan Dünya Yatırım Forumu'nda ve İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen 2. Yıllık GASEZ Konferansı'nda duyurular yapıldı. Dünyada 50 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi Model Bölgesi listesine seçilen bölgeler açıklandı.

Mersin Serbest Bölgesi Dünyada 50'Ye Girdi 2

Mersin'in Stratejik Önemi

Listede yer alan Mersin Serbest Bölgesi, sahip olduğu önemli coğrafi konum ve güçlü ulaşım bağlantıları ile dikkat çekiyor. Kuruluşundan bu yana gösterdiği üstün performans, dünya çapında 150 ülke ile 600 farklı ürünün ticaretinin yapılmasını sağlıyor. Bu özellikleri sayesinde Dünyada 50 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi Model Bölgesi listesine girmeyi başardı.

Küresel Serbest Bölgeler

Dünya genelinde 150'den fazla ülkede 3 binden fazla serbest bölgenin faaliyet gösterdiği biliniyor. Mersin Serbest Bölgesi'nin bu listede yer alması, Türkiye için büyük bir gurur kaynağı oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Foça'daki yangının sebebi iki sorumsuz

İzmir Foça'daki yangının sebebi iki sorumsuz