Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Merkez Bankası’ndan 'dezenflasyon nedir' videosu

Merkez Bankası’ndan 'dezenflasyon nedir' videosu

TCMB'nin "Herkes İçin Ekonomi" videosunda dezenflasyonun önemi vurgulandı. Dezenflasyon, fiyat artış hızının azalmasıdır. Ekonomik istikrar için dezenflasyon hedeflenir, çünkü bu süreçle fiyat istikrarı sağlanır, güven artar ve ekonomik refah artış gösterir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Merkez Bankası’ndan 'dezenflasyon nedir' videosu
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), "Herkes İçin Ekonomi" isimli videosunda dezenflasyonu ele alarak, ekonomik istikrarın önemine vurgu yapıyor. Videoda belirtilen bilgilere göre, dezenflasyonun getireceği ekonomik avantajlar, TCMB'nin uyguladığı politikalara ve 2023 Haziran ayından bu yana gerçekleştirdiği güçlü parasal sıkılaştırmaya dayanmaktadır.

Enflasyon ve Dezenflasyon

Videoda enflasyonun fiyatların genelindeki sürekli artışı temsil ettiği belirtilerek, dezenflasyonun ise bu artış hızının azalması anlamına geldiği ifade edilmektedir. Dezenflasyon süreci, enflasyon oranındaki düşüşle birlikte, paranın satın alma gücünün kademeli olarak toparlanmasına ve ulusal paranın tasarruf işlevinin öne çıkmasına olanak tanır. Bu durum, ekonomide belirsizliklerin azalmasını, güvenin artmasını ve gelir dağılımında iyileşme sağlanmasını beraberinde getirir.​​​​​​​

TCMB'nin Politika ve Başarı Hedefi

2023 Haziran ayından bu yana TCMB'nin uyguladığı güçlü parasal sıkılaştırmanın, dezenflasyon sürecinin başlaması ve enflasyondaki düşüşün kalıcı olmasını sağlayacak temeli oluşturduğu belirtiliyor. Bu politikaların etkisiyle 2024 yılının ikinci yarısında dezenflasyon sürecinin başlaması öngörülüyor. Bu dönemde fiyat artış hızının yavaşlaması, enflasyonun aşağı yönlü bir eğilim göstermesi, döviz kuru istikrarının sağlanması, cari işlemler dengesinde iyileşme, sermaye akımlarında güçlenme ve rezervlerde artış bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kış uykusunu reddeden ayılar insanlara saldırmayı tercih ediyor

Kış uykusunu reddeden ayılar insanlara saldırmayı tercih ediyor