Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Mehmet Şimşek yeni sistemi işaret etti! Emekli maaşlarına çift zam yolda

Mehmet Şimşek yeni sistemi işaret etti! Emekli maaşlarına çift zam yolda

2023'ün sonuna yaklaşılırken, emekli maaşlarına Ocak'ta çift düzenleme yapılacak. Zammı için çalışmalar hız kazandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mehmet Şimşek yeni sistemi işaret etti! Emekli maaşlarına çift zam yolda

Sabah'ta yer alan habere göre; 2023 yılının sonuna yaklaşılırken, emekli maaşlarına Ocak ayında yapılacak iki düzenleme gündemde. Bakan Şimşek ve Bakan Işıkhan'ın koordineli çalışmalarıyla gerçekleştirilecek düzenlemelerle en düşük emekli maaşı artacak, tüm emekli maaşları ise Ocak zammından faydalanacak. 4 aylık zam oranı, refah payı hariç, kesinleşmiş durumda. Ekonomistler ve TCMB'nin yılsonu tahminleri de netleşti.

Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Belirlendikten Sonra Emekli Maaşı Zammı Belli Oldu

Kasım ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emekli maaşı zammı için rakamlar netleşti. Ocak 2024'te, 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesiyle birlikte SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarında düzenleme yapılacak.

Bütçe Çalışmaları Devam Ediyor, Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 15 milyondan fazla emeklinin merakla beklediği Ocak zammı için bütçe çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, emekliler için bütçe sınırlarının zorlanması talimatını verdiği konuşuluyor. Emekliye zam düzenlemesi için çalışmalar hız kazanırken, ilk adım olarak 5000 TL Cumhuriyet ikramiyesi verildi.

En Düşük Emekli Maaşı Nisan 2023'te 7 Bin 500 TL'ye Yükseltilmişti

En düşük emekli maaşı, Nisan 2023'te 7 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Bütçe çalışmalarının ardından Ocak ayında bu miktarın tekrar artırılması planlanıyor.

Mehmet Şimşek yeni sistemi işaret etti! Emekli maaşlarına çift zam yolda

Aralık'ta Asgari Ücret Belirleniyor, TÜİK Ocak'ta Enflasyonu Açıklayacak

Aralık ayında yeni asgari ücretin belirlenmesi için 4 toplantı yapılacak. Ocak başında TÜİK, Aralık enflasyonunu açıklayarak 6 aylık enflasyon oranını netleştirecek. Memur zammı ve refah payı hariç emekli zammı bu oranlar üzerinden belirlenecek.

Çifte Düzenleme İle Emekli Maaşı Artacak

Emekli maaşı zammı için düzenleme, 6 aylık enflasyon rakamlarının kesinleşmesinin ardından Ocak'ın ilk yarısında gerçekleşecek. Meclis düzenlemesi ile en düşük emekli maaşı, bu dönemde tekrar belirlenecek.

Yeni Dönemde Ücret Düzenlemeleri "Enflasyon Beklentileri"ne Göre Yapılacak

Ocak sonrası dönemde asgari ücret, memur ve emekli maaşları için yeni bir sistem devreye girebilir. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde ücret düzenlemelerinin "enflasyon beklentileri"ne göre yapılacağı sinyalini vermişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya il ve ilçelerinin nöbetçi eczaneleri 15 Aralık 2023 Perşembe!

Antalya il ve ilçelerinin nöbetçi eczaneleri 15 Aralık 2023 Perşembe!