Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi MEB 55 milyon TL'ye araç kiraladı: İhale AKP'li adaya gitti

MEB 55 milyon TL'ye araç kiraladı: İhale AKP'li adaya gitti

MEB, 1 yıllık araç kiralama için 55 milyon 208 bin TL harcadı. İhale, AKP'den milletvekili aday adayı Mehmet Kaya'nın şirketine verildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEB 55 milyon TL'ye araç kiraladı: İhale AKP'li adaya gitti
KAYNAK: Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), araç kiralamalarına sınırlama getiren Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin etkisizliğini gözler önüne serdi. MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 3 Kasım tarihinde düzenlediği "Araç Kiralama" ihalesiyle 55 milyon TL'yi aşan bir harcamaya imza attı.

İhalede Pazarlık Yöntemi ve Rekabet:

Kamu ihalelerinde eleştirilen pazarlık yöntemi kullanılarak düzenlenen ihaleye, iki şirket teklif sundu. En yüksek teklif 63 milyon 641 bin TL, en düşük teklif ise 55 milyon 208 bin TL olarak belirlendi. İhale komisyonu, en düşük teklifi veren Kayatur Filo Kiralama Anonim Şirketi ile 20 Kasım'da 55 milyon 208 bin 428 TL'lik sözleşme imzaladı.

Şirketin AKP İle İlişkisi:

Dikkat çeken bir diğer nokta ise MEB'in araç kiralama ihalesini kazanan şirketin, AKP ile yakın ilişkisi oldu. Kayatur Filo Kiralama'nın başında bulunan Mehmet Kaya, aynı zamanda Kaya Seyahat Firması'nın sahibi olarak biliniyor. Mehmet Kaya'nın, Kaya Seyahat isimli şirketi aracılığıyla birçok kamu ihalesi aldığı ve 24 Haziran 2018 seçimlerinde AKP'den Ankara milletvekili aday adayı olduğu bildirildi.

MEB'in 55,2 milyon TL'lik araç kiralama harcaması, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin etkinliği konusunda tartışmalara neden oldu. Ayrıca, ihaledeki seçimin ardındaki şirketin AKP ile bağlantısı da kamuoyunda eleştiri konusu oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer'de Öğretmenlere Anlamlı Hediye

Kemer'de Öğretmenlere Anlamlı Hediye