Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Lokantaların kapanma sayısı 2 bini aştı

Lokantaların kapanma sayısı 2 bini aştı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) verilerine göre, 2023 yılında kapanan şirketler arasında lokantaların payı dikkat çekici bir şekilde artış gösterdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Lokantaların kapanma sayısı 2 bini aştı
KAYNAK: Haber Merkezi

Toplamda 25 bin 882 şirketin kapanmasıyla ilgili olarak, lokantaların bu rakam içindeki oranı yüzde 8,25'e ulaştı. Bu, 2022'de kapanan şirketler arasındaki lokanta oranının yüzde 7,14'ten artış gösterdiğini gösteriyor.

Lokantaların kapanan şirketler içindeki konumu incelendiğinde, limited şirketler grubunda 2. sırada, anonim şirketler ve gerçek kişi ticari işletmeler grubunda ise 4. sırada yer aldığı görülmektedir. 2020'de pandemi nedeniyle geçici kapanmaların yaşandığı dönemde yiyecek içecek sektörü büyük bir darbe almış ve birçok işletme kepenk indirmişti. Ancak, 2021 yılında kademeli olarak açılan lokantalarda pandemi etkisi devam etmiş ve 16 bin 222 şirketin kapanmasına sebep olmuştur. Bu kapanan şirketlerin 1418'i lokantalar oluşturmuştur.

Özellikle limited şirketler içinde lokantaların kapanış sıralamasında 2. sırada yer alması, sektörün zorlu bir dönemden geçtiğini göstermektedir. 2023 yılında 2 bin 136 lokantanın kapanmış olması, sektördeki zorlayıcı faktörlerin devam ettiğini ve işletmelerin sürdürülebilirlik konusunda zorlanmış olabileceğini düşündürmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kemer Sağlık Ocağı’nda Korkutan Yangın

Kemer Sağlık Ocağı’nda Korkutan Yangın