Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kredi kartı çekim ücretlerine yeni sınırlama geldi!

Kredi kartı çekim ücretlerine yeni sınırlama geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz politikasındaki değişiklikler, kredi kartlarıyla yapılan para çekim işlemlerinde önemli bir daralmaya neden oldu. İşte ayrıntılar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kredi kartı çekim ücretlerine yeni sınırlama geldi!
KAYNAK: Haber Merkezi

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz politikasında yaptığı değişiklikler, bankaların faiz oranlarında önemli revizyonlara yol açtı. Merkez Bankası'nın faiz artırımı, bankalarda çeşitli düzenlemelere neden oldu. Bu düzenlemeler, kredi kartı ile yapılan nakit çekim işlemlerinde belirgin bir değişim yarattı.

Nakit Çekim İşlemlerinde Yüzde 54'lük Azalma

Mart ayında kredi kartlarından yapılan nakit çekim işlemlerinde faiz oranının yüzde 5'e çıkarılması, kredi kartı ile yapılan nakit çekimlerde yılın ikinci çeyreğinde ciddi bir düşüşe neden oldu. Bankalararası Kart Merkezi'nin verilerine göre, bu işlemler birinci çeyreğe göre yüzde 50,11 oranında azaldı. Reel olarak ise bu azalma yüzde 54 olarak ölçüldü.

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredileri Faiz Oranları Artışa Geçti

16 Mart itibarıyla, ihtiyaç kredilerine kıyasla düşük kalan kredili mevduat hesapları ve kredi kartı nakit çekim faiz oranlarına yüzde 5’lik bir artış getirildi. Aynı dönemde gecikme faizi de yüzde 5,3’e yükseltildi. Bu düzenlemeler, kredi kartlarından yapılan nakit çekim işlemlerinde belirgin bir daralmaya yol açtı.

ATM Para Çekme Limitleri Artırıldı

Para çekme işlemlerinde yapılan düzenlemelerin yanı sıra, ATM'lerde günlük para çekme limitleri de yükseltildi. 15 banka yeni limitleri duyurdu. Günlük para çekme limiti 7 bin 500 TL iken, bazı bankalar bu limiti bayram sonrasında 10 bin TL'ye, bazıları ise 20 bin TL'ye çıkardı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kalp krizi geçiren genç, beyni soğutularak hayata yeniden tutundu

Kalp krizi geçiren genç, beyni soğutularak hayata yeniden tutundu