Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kamu idarelerinin tanıtım gideri 1 milyar TL'yi aştı!

Kamu idarelerinin tanıtım gideri 1 milyar TL'yi aştı!

Mehmet Şimşek'in genelgesine karşın, kamu idarelerinin harcamaları 1 milyar TL'yi aştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kamu idarelerinin tanıtım gideri 1 milyar TL'yi aştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzasını taşıyan 17 Temmuz genelgesine rağmen, kamu idarelerinin organizasyon ve tanıtım giderleri, belirlenen sınırları aşarak 1 milyar TL'yi geçti.

Bakan Şimşek, harcamaların gözden geçirilmesi ve tasarrufun sürdürülmesi gerektiğini vurgulayarak tüm kamu kurumlarına genelge göndermişti. Kamu harcamalarının rasyonelleştirileceği savunulan genelgede, temsil, tören ve ağırlama giderlerinin kısıtlanması istenmişti.

Harcanan Miktarın Genelgeyi Aşması

Ancak, 2023 yılı için belirlenen 938 milyon 980 bin TL'lik kamunun temsil ve tanıtma gideri, toplam harcamanın 1 milyar 191 milyon 567 bin TL'ye ulaştığı tespit edildi. Bu harcamanın 563 milyon 847 bin TL'si "Temsil ve ağırlama", 627 milyon 720 bin TL'si ise "Toplantı ve organizasyon" için kullanıldı.

Artışın Zamana Yayılması

Temsil ve tanıtma giderlerindeki artış, genelgenin yayımlandığı temmuz ayından itibaren dikkat çekiyor. Harcamalar, ocak ayında 13,9 milyon TL iken, ağustos ayında 270,2 milyon TL'ye kadar yükseldi. Özellikle nisan ayında 193,4 milyon TL'ye çıkan harcamalar, genelge sonrasında belirgin bir artış gösterdi.

Bütçe Aşımı ve Ödenek Üstü Harcamalar

2023 bütçesinde ayrılan 938 milyon 980 bin TL'lik ödenek, kasım ayında aşılarak 252 milyon 587 bin TL'ye ulaştı. Aralık ayında ise ödenek üstü harcamanın 400 milyon TL'ye yaklaşması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Öksürmeyin! Bir Kaşıkla İyileşin!

Öksürmeyin! Bir Kaşıkla İyileşin!