Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi İlk kez konut alacaklara destek: Konuşulan faiz oranı ve vade ortaya çıktı!

İlk kez konut alacaklara destek: Konuşulan faiz oranı ve vade ortaya çıktı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk kez konut alacaklara destek verileceğini duyurması sonrası düzenlemenin ayrıntıları merak ediliyor. Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı konuya ilişkin değerlendirmesinde, "1.20-1.50 aylık faiz oranı seviyelerinde bir kampanya sektör tarafından talep edilebilir" dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İlk kez konut alacaklara destek: Konuşulan faiz oranı ve vade ortaya çıktı!

Nihat Saraç / Akdeniz Gerçek Ev sahibi olacaklar için yeni konut kredisi düzenlemesi geliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk konut edinimini teşvik edici bir yaklaşım benimseyeceklerini açıkladı. Yılmaz, "TCMB ve BDDK, konut arzını artırmak amacıyla çalışmalar yürütüyor" şeklinde ifade etti.

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özellikle vade süresi hakkında konuşan Özelmacıklı, "Kalıcı mortgage olarak adlandırdığımız ve 120 aydan farklı olarak 15 yani 180 aya kadar vadelendirme yapılabilir" dedi.

Özelmacıklı'nın Milliyet'e yaptığı açıklamalardan bazı öne çıkan noktalar şunlar:

Daha önceki kampanyalara bakıldığında, kredi vade sürelerinde bir uzatma beklentisi bulunuyor. Özellikle kalıcı mortgage kapsamında 120 aydan farklı olarak 15 yıl, yani 180 aya kadar vadelendirme mümkün olabilir.Son dönemde özel bankalarda aylık yüzde 2.90'a kadar çıkan konut kredisi faiz oranlarının, tüketiciler için daha kabul edilebilir seviyelere çekilmesi önemli bir etken.

Faiz oranının ne kadar olacağı kesin olarak belli olmasa da, yaklaşık olarak aylık yüzde 1.20 ile 1.50 arasında bir faiz oranı seviyesi sektör tarafından talep edilebilir.Bu düzenleme ilk kez ev alacak bireyler için sınırlı bir düzenleme olacak. Bu şekildeki bir düzenlemenin, ihtiyaç sahibi kişilerin konut erişimini kolaylaştırarak yatırım amacı gütmeyen bir odak sağlayacağı düşünülüyor.

Düzenleme kapsamında bazı sınırlamaların getirilmesi muhtemel. Geçmiş benzer kampanyalarda olduğu gibi, alınacak konutun bulunduğu şehirde son bir yıl içinde konut satılmamış olma şartı gibi kriterler öne çıkabilir.Aynı zamanda hisseli konutlara sahip olan bireyler için de belirli sınırlamalar düşünülebilir. Örneğin, hisse oranının yüzde 50'den fazla olmaması gibi kriterler söz konusu olabilir.

Özellikle ilk kez konut alacak bireyler için belli bir süre boyunca aynı şehirde yaşama şartı da aranabilir. Bu şekildeki çerçeveler genişledikçe, kredi kullanım oranı daha dar bir kesime yönlendirilebilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elektrik akımına kapılan usta hayatını kaybetti

Elektrik akımına kapılan usta hayatını kaybetti