Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi HOTEL EQUİPMENT VE FOOD PRODUCT FUARI AÇILDI

HOTEL EQUİPMENT VE FOOD PRODUCT FUARI AÇILDI

Antalya’da "33. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı-Hotel Equipment" ile "29. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı-Food Product" açıldı. 50 bine yakın profesyonel ziyaretçinin beklendiği fuarlar için 40 bin metrekarelik fuar alanının tamamı katılımcı firmalar tarafından dolduruldu.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
HOTEL EQUİPMENT VE FOOD PRODUCT FUARI AÇILDI

Her iki fuara toplam olarak 310 firma, 1.500'ün üzerinde marka katıldı. Yurt dışından katılımda bir rekorun yaşandığı fuarlara başta Almanya olmak üzere, Rusya, İtalya, Ukrayna, İran, Irak, Umman, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, İsrail, Cezayir, Fas, Katar, Sudan, Tunus, Moritanya, Mali, Kosova, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Tacikistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Sırbistan, Sri Lanka ve Japonya'dan alımcı heyetler katılıyor.

AW805830_03

RAKİPLERLE YARIŞMAK ZORUNDAYIZ

Turizm sektörünün ünlü isimleri olan uzmanlar, iki gün boyunca verecekleri konferanslarda “Avrupa'ya ve Almanya’ya nasıl ihracat yapılabilir” konusunda sektöre yönelik üretim yapan Türk girişimcilere görüşlerini iletecekler. Ayrıca konferanslarda süt ve süt ürünlerinin Türkiye ve Almanya'daki güncel durumu, pazarlaması ve raf yerleşim stratejileri gibi konular da ele alınacak. Fuarda Güneş Enerji Sistemleri ile ilgili iki panel de gerçekleştirilecek. Otel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyon Derneği (HOTED) ile Gastronomi Eğitimcileri Birliği (AGEB) de katılımcı ve ziyaretçilere çeşitli etkinlikler sunacaklar. ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı açılış konuşmasında,Hotel Ekipmanları Fuarı’nın iş hacminin pandemiden sonra hızlı arttığını ifade ederken, pandemi döneminde sıkıntı yaşayan otellerin tüm yatırımlarını ertelediğini ancak 2022 yılında turizm sektörünün rekor denebilecek düzeyde gelir elde ettiğini vurguladı. Yoğun geçen turizm sezonunun ardından otellerin 2023 sezonuna hazırlık yapmaya başladığına dikkat çeken Bıdı, “Bugün, ANFAŞ olarak 33. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 29. Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı'nın kapılarını turizmin başkenti, cennet Antalya'mızda gururla açıyoruz. Dünyadaki mevcut siyasi gelişmeler ve pandeminin özellikle ticari ilişkiler açısından ne denli zorluklar getirdiğini biliyoruz. Sürekli gelişmek ve dünyadaki rakiplerimizle yarışmak zorundayız. Bu yaparken de zorlu ve hızlı hareket eden bir sektörde olduğumuzu biliyoruz. Dolayısıyla her zaman kulvarın en önünde olmanın sorumluluğunu da taşıdığımızın farkındayız” dedi.

07307357-ef04-40a2-b945-3960f18959c9

Ali Bıdı konuşmasının devamında ANFAŞ fuar alanının hem havalimanına, hem de tramvay ve karayolu ile toplu taşıma ağına çok yakın bir noktada bulunduğunu, bu konumu ve Antalya'nın sahip olduğu değerlerle birlikte burayı dünyada önemli bir ticaret fuarı haline getirmek için çaba sarf ettiklerinden bahsetti.

TURİZM DÜNYA’NIN EN İYİSİYİZ

Fuarda konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü Fuarların Antalya’nın iş yaşamındaki önemine değinerek, “Fuarlar sayesinde sektörlerin neresinde olduğumuzu görmek şansını yakalıyoruz” dedi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise, “Otelcilerimiz ve seyahat acentelerimiz yıllardır destan yazıyorlar, kitle turizminde dünyanın en başarılı ülkelerinden biriyiz. 1973’de başlayan Güney Antalya Turizm Kalkınma Projesi hızla gelişti ve bugün büyük bir ivme kazanarak, Antalya’mızı ve ülkemizi dünyanın en önde gelen konumuna taşıdı” diye konuştu. Turizmin çeşitlendirilerek, 12 aya yayılması gerektiğine de vurgu yapan Başkan Uysal, “Muratpaşa Belediyesi olarak gerçekleştirdikleri Old Town festivali ile büyük bir potansiyel yarattıklarını, bunun Antalya Turizmine de büyük katkısı olacak” dedi

8a805cb2-4cf1-414b-9152-6ae7c952ddc7-1

LİDERLİĞİMİZ TARTIŞILMAZ

Antalya Valisi Ersin Yazıcı da konuşmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında ANFAŞ’ın konumu ve yapısı ile kentin tüm sektörlerine hitap eden önemli bir kuruluş olduğunu söyledi. Dünyanın en büyük fuarlarını yapmak istiyoruz diyen Vali Yazıcı, “Sektörün Kültür ve Turizm Bakanı’nın bu yıl Antalya Turizmi için koyduğu 17 milyon Turist hedefini yakalayacağına inanıyoruz. Özellikle örtü altı tarımdaki liderliğimiz çok önemlidir. Kalite ve çeşit ve üretim miktarı açısından liderliğimiz tartışılmaz. Bunu sürdüreceğiz, bu şehir en kalitelileri üretmeye devam edecek.” dedi.

 Vali Yazıcı, “Turizm sektöründe yüksek kalite ile yabancıları ağırlarken, onların ülkelerine de en kaliteli gıdaları yollamaya devam edeceğiz. Bu konuda hepimiz kendimize güveniyoruz.” dedi. 17-20 Ocak tarihleri arasında açık olacak fuarlara sadece profesyonel sektör insanları katılabilecek. Fuarlar her gün 10:00-18:00 saatleri arasında açık olacak.  ZİYA NUR SEZEN

AW805830_01-2

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Kemer Belediyesi’nde

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek Kemer Belediyesi’nde