Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Hatay'da salatalık hasadı! Salatalığın tarla fiyatı ne kadar?

Hatay'da salatalık hasadı! Salatalığın tarla fiyatı ne kadar?

Hatay'da 40 dereceyi bulan sıcaklıkta çalışan tarım işçileri salatalık hasadı yapıyor. İşte salatalığın tarla fiyatı...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da salatalık hasadı! Salatalığın tarla fiyatı ne kadar?
KAYNAK: İHA

Hatay'da kavurucu sıcakların etkisini hissettirdiği şu günlerde, salatalık hasadı zorlu şartlar altında devam ediyor. 40 dereceyi bulan sıcaklıklarda çalışan işçiler, günlük 700 TL yevmiye alıyor ve salatalığın kilogramı tarladan 5 TL'den alıcı buluyor.

A W245896 01 Result

Tarım İşçileri Zor Şartlarda Çalışıyor

Türkiye'nin verimli topraklarından biri olan Hatay'da yaz mevsimiyle birlikte meyve ve sebze hasadı hız kesmeden sürüyor. Depremin ardından üretimle ve emekle yaralarını sarmaya çalışan Hatay'da tarım işçileri, sıcak havada zor şartlar altında çalışmaya devam ediyor. Arsuz ilçesi Kurtbağı Mahallesi'nde doğal yollarla yetiştirilen salatalıklar, tüketicilere ulaştırılmak üzere tarladan 5 TL'den satılıyor. Günlük 700 TL yevmiye alan tarım işçileri, sabahın erken saatlerinde başlayarak sıcak hava koşullarında çalışıyor.

A W245896 03 Result

Salatalık Hasadının Zorluğu

Salatalık hasadında çalışan Ayşe Kasap (19), işin zorluklarından ve sıcak havanın etkilerinden bahsediyor: 'Tarlamız toplamda 10 dönüm ve salatalık yaklaşık 2 dönümlük bir alanda yetişiyor. Şu an tarladan salatalığın satış fiyatı 5 TL. Günlük yevmiye 700 TL, çok yoruluyoruz. Aşırı sıcak olduğu için dayanamıyoruz, bu yüzden erkenden başlıyoruz. Sabah saat 5-6'da tarlada oluyoruz. Havalar sıcak ve tarladaki salatalığın satış fiyatı 5 TL olduğu için bizi kurtarmıyor. 900 kilo çıkıyor, bir ton çıkıyor. Salatalığı 1 buçuk ay önce ektik, şu an 3-4 defadır topluyoruz.'

A W245896 08 Result

A W245896 05 Result

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkesir'de süt inekleri sıcak havadan dolayı gölde serinliyor

Balıkesir'de süt inekleri sıcak havadan dolayı gölde serinliyor