Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Hatay'da depremzede arıcının erken bal hasadı sevinci

Hatay'da depremzede arıcının erken bal hasadı sevinci

Hatay'da depremzede arıcı, kış mevsiminin yağışlı geçmesi ve baharın erken gelmesiyle birlikte bal hasadına erken başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay'da depremzede arıcının erken bal hasadı sevinci
KAYNAK: İHA

Hatay'da kış mevsiminin yağışlı geçmesi ve baharın erken gelmesi, arıcıların bal hasadına erken başlamasına neden oldu. Depremzede arıcı İsmail Akyüz, bu yıl hasadın geçtiğimiz yıla kıyasla daha verimli olduğunu belirtti. Akdeniz bölgesindeki bol yağış, doğayı çiçeklerle süsledi ve arılar için bereketli bir çalışma dönemi başlattı.A W251211 01 Result

Çiçekler Erken Açtı, Arılar Erken Çalıştı

Akdeniz bölgesinde kışın ve ilkbaharın bol yağışlı geçmesiyle doğa, açan çiçeklerle adeta renk cümbüşüne büründü. Harbiye Mahallesi'nde yaşayan ve 350 kovanıyla arıcılık yapan İsmail Akyüz, arıların bal mesaisine her zamankinden daha erken başladığını belirtti. Yıllardır arıcılıkla uğraşan Akyüz, geçen yıl kuraklık nedeniyle bal hasadının verimsiz geçtiğini, ancak bu yıl yağışların bol olmasıyla hasadın daha bereketli olduğunu ifade etti.

A W251211 09 Result

'Geçen Yılki Hasada Göre Bu Yılki Hasadımız Daha Verimli Oldu'

İsmail Akyüz, bu yılın hasadının verimli geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Bu sene bahar yağmurlarının bol olmasıyla beraber ılıman ve güzel bir bahar mevsimi yaşadık. Bahar çiçekleri bu yıl erken açtı ve arılarımız mesaiye erken başladı. Toprak ananın yağmurlara doymasıyla bitkiler uzun süre çiçekte kaldı. Sürekli sağlıklı tutmaya çalıştığımız arılarımız, bu fırsattan faydalanarak bize bereketi getirdiler. Geçen yılki kuraklık ve soğuk kışın aksine bu yıl, ılıman mevsim ve bol yağışlar sayesinde hasadımız daha verimli oldu. Şu an hasat devam ediyor ve tamamlandıktan sonra en uygun fiyatı belirleyip pazara sunacağız' dedi.

A W251211 10 Result

Akyüz, tüm arıcı arkadaşlarına helalinden bereketli bir sezon dileyerek, bu yılın arıcılar için umut verici olduğunu belirtti. Geçen yılki zorlukların aksine bu yılki koşulların daha olumlu olduğuna dikkat çeken Akyüz, hasat dönemi tamamlandıktan sonra balın en uygun fiyatlarla pazara sunulacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Belen'de bahçe yangını korkuttu

Hatay Belen'de bahçe yangını korkuttu