Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Fırıncılar karara uymadı: İzmir'de ekmek ve simitte gayriresmi zam

Fırıncılar karara uymadı: İzmir'de ekmek ve simitte gayriresmi zam

İzmir'deki fırıncılar, odaların belirlediği fiyatlara uymayarak ekmeği 10 TL, simiti ise 12 TL'ye yükselterek zamlı satışa geçti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fırıncılar karara uymadı: İzmir'de ekmek ve simitte gayriresmi zam
KAYNAK: Haber Merkezi

İzmir Fırıncılar Odası ve İzmir Ticaret Odası'nın belirlediği 200 gram ekmeğin 7 TL olması kararına rağmen, bazı fırınlar bu karara uymayarak ekmeği 10 TL'den, simidi ise 12 TL'den satmaya başladı. Bu durum, özellikle kent merkezinde etkili olurken, İzmir Pide Gevrek İmalatçıları Esnaf Odası'nın da gevreği 10 TL'den satma kararı almasıyla birlikte fiyatlar genel olarak artış gösterdi.

Fırıncılar, Fiyat Artışının Nedenini Açıklıyor: Faturalar ve Kiralar!

Fırınların, karara uymayarak fiyatları yükseltme sebebini açıklamasına göre, ekmeğin satış yerlerine ulaştırılmasında kullanılan malzemelerin maliyetinin yanı sıra yüksek kira ve fatura giderleri de etkili oluyor. Bu nedenle, bazı fırıncılar fiili zammı tercih ederek 200 gram ekmeği 10 TL'den satıyor. Bazı fırınların simit fiyatlarını ise 12 TL'ye çıkardığı belirtiliyor.

Yılbaşından Sonra Resmi Zam Bekleniyor

Öte yandan, yılbaşından sonra İzmir'de ekmek ve gevreğe resmi bir zam yapılması bekleniyor. Bu gelişme, şehirdeki fırınlar ve tüketiciler arasında önümüzdeki dönemde tartışmalara neden olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TÜVTÜRK'ten sert karar: Artık bu kişiler araç muayenesi yaptırmayacak

TÜVTÜRK'ten sert karar: Artık bu kişiler araç muayenesi yaptırmayacak