Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Fed Faiz Kararını Açıkladı!

Fed Faiz Kararını Açıkladı!

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fed Faiz Kararını Açıkladı!
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini değiştirmemeye karar vererek, mevcut yüzde 5,25-5,50 aralığında faizi sabit tuttu.

Bu karar, 23 yılın en yüksek seviyesindeki faiz politikasının devam etmesi anlamına geliyor.

Faiz Oranı Sabit Tutuldu: Ekonomik Görünüm Değerlendirildi

Fed tarafından yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulmasının oy birliğiyle alındığı vurgulandı. Son dönemdeki ekonomik göstergelerin, ekonomik aktivitenin sağlam bir hızla genişlemeye devam ettiğine işaret ettiği belirtildi. Açıklamada, istihdam kazanımlarının güçlü olduğu ve işsizlik oranının düşük seyrettiği, ancak enflasyonun yüksek seviyelerde devam ettiği ifade edildi.

Enflasyon ve İstihdam Hedeflerine Ulaşmada Zorluklar Devam Ediyor

Fed'in açıklamasında, son aylarda enflasyonun hedeflenen yüzde 2 seviyesine ulaşmada zorluklar yaşandığı belirtildi. Ayrıca, istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmaya yönelik risklerin dengeye doğru ilerlediği, ancak ekonomik görünümün belirsiz olduğu vurgulandı.

Bilanço Küçültme Hızı Düşürülecek

Fed'in haziran ayından itibaren hazine tahvilleri ile menkul kıymetleri azaltmaya devam edeceği açıklandı. Bu kapsamda, hazine tahvillerinde aylık sınırın 60 milyar dolardan 25 milyar dolara düşürülerek bilanço küçültme hızının yavaşlatılacağı belirtildi.

Politika Faizinde Değişiklik Yapılmadı: Yüksek Enflasyon Karşısında Fed'in Tutumu

Fed, son kararıyla politika faizini art arda 6 toplantıda değiştirmeyerek mevcut aralıkta sabit bıraktı. Banka, bu kararla birlikte faiz politikasında Temmuz 2023'te gerçekleşen son artıştan bu yana değişiklik yapmamış oldu. Fed'in, yüksek enflasyonla mücadelede aldığı kararlar dikkatle takip edilmeye devam ediyor.

Enflasyon ve Faiz Kararlarındaki Etkiler

ABD'de enflasyonun yüksek seyretmesi ve Fed'in faiz politikasındaki tutumu, piyasalar üzerinde önemli etkilere sahip olmaya devam ediyor. Yatırımcılar ve ekonomi uzmanları, Fed'in aldığı kararların ekonomik büyüme, işsizlik ve enflasyon gibi faktörler üzerindeki etkilerini yakından izlemeye devam edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Taksim Meydanı 1 Mayıs Kutlamalarında İstiklal Caddesi Boş Kaldı

Taksim Meydanı 1 Mayıs Kutlamalarında İstiklal Caddesi Boş Kaldı