Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ev sahiplerinden iki seçenek: Yıllık peşin mi aylık mı?

Ev sahiplerinden iki seçenek: Yıllık peşin mi aylık mı?

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Gayrimenkul Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hakan Akdoğan, ev sahiplerinin kira taleplerindeki önemli değişikliklere dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ev sahiplerinden iki seçenek: Yıllık peşin mi aylık mı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Günümüzde, peşin kira talepleri geçmişe göre daha cazip hale gelmiş durumda. Bu talebin arkasında yatan en büyük neden, ev sahiplerinin kiralarını düzenli olarak alamama endişesi.

Düzenli Ödeme Kaygısı:

Akdoğan'a göre, ekonomik şartlar nedeniyle kira ödemelerinin zamanında yapılamama ihtimali, ev sahiplerini tedbirli olmaya yönlendiriyor. Ayrıca, 12 aylık kira bedeli bugünlerde önemli bir meblağa ulaştığı için, ev sahipleri bu parayı farklı yatırım veya mevduat gibi alanlarda değerlendirmeyi tercih edebiliyor.

Toplu Ödemelerde İndirimler Artıyor:

Ev sahipleri, peşin ödeme taleplerine olumlu yanıt alabilmek için kiracılara çeşitli indirimler sunuyor. Bu indirim oranları, genellikle yüzde 15 ila 20 arasında değişiyor. Bu durum, kiracılar açısından da avantajlı bir teklif olarak değerlendiriliyor.

Ev sahiplerinden iki seçenek: Yıllık peşin mi aylık mı?

İş Yerlerinde de Aynı Eğilim Gözleniyor:

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Sühran Aras, peşin kira taleplerinin sadece konutlarda değil, ticari gayrimenkullerde de görüldüğünü belirtiyor. Özellikle İstanbul'un merkezi bölgelerinde konut ve işyeri kiralarının yüksek olması, peşin ödeme taleplerini daha cazip hale getiriyor.

Peşin Ödeme Şartıyla İlanlar Artıyor:

Bazı ev sahipleri, kira kontratlarında yıllık peşin ödeme şartını tek seçenek olarak sunuyor. Bu durum, ev sahiplerinin kira gelirini güvence altına almak ve toplu parayı farklı alanlarda değerlendirmek istemelerinden kaynaklanıyor.

Kiracılar Zor Durumda:

Ancak, bütçesi sınırlı olan kiracılar, bu talepleri yerine getirmekte zorlanıyor. Ayrıca, peşin ödeme taleplerinin yanı sıra, tahliye taahhüdü, kefil, maaş bordrosu, findeks kredi raporu, sabıka kaydı gibi ek şartlar da kiracılara yöneltilmeye devam ediyor.

Özel Sektör Çalışanları Zorlanıyor:

'Sadece memura kiralık' ilanlarındaki artış, özel sektör çalışanları için seçeneklerin daralması anlamına geliyor. Bu durum, kiracılar arasında seçim yapma konusunda kısıtlamalara neden olabiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
10 Aralık 2023 TV yayın akışı

10 Aralık 2023 TV yayın akışı