Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Et ve süt kurumu fiyat artışı için harekete geçti

Et ve süt kurumu fiyat artışı için harekete geçti

ET ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et piyasasında manipülatif fiyat artışlarını engellemek amacıyla piyasa taleplerine uygun bir şekilde ithalat gerçekleştirdiğini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Et ve süt kurumu fiyat artışı için harekete geçti
MUHABİR: Süleyman Gezici

ET ve Süt Kurumu (ESK), kırmızı et piyasasında manipülatif fiyat artışlarını engellemek amacıyla piyasa taleplerine uygun bir şekilde ithalat gerçekleştirdiğini açıkladı. ESK, bir milletvekili tarafından dile getirilen gerçek dışı iddialara karşı bu açıklamayı yapma gereği duydu.

Et ve SüT Kurumu açıklamada, "ESK olarak çiftçi maliyetlerine uygun fiyat politikası benimsendiği ve hem üretici hem de tüketicinin korunduğu vurgulandı. ESK, yurt dışından yapılan tüm alımları aracısız bir şekilde kurumsal kesimhanelerden alınan teklifler doğrultusunda, mevzuata uygun bir şekilde rekabet ve fırsat eşitliği gözetilerek ihale usulüyle gerçekleştirdi." denildi.

et süt

ESK'nın canlı hayvan alımlarında da üreticilerden veya birlik ve kooperatiflerden en avantajlı tekliflerin değerlendirildiği belirtildi. Ayrıca canlı kesimlik hayvanlar ve karkas etlerin piyasaya sunulmasına ilişkin başvuru usul ve esaslarının internet sitesinde yayınlandığı ifade edilerek, gelen tüm başvuruların bir komisyon tarafından değerlendirildiği ve canlı hayvan ile karkas et satışlarının tüm firmalara aynı miktarda ve peşin ödeme koşullarıyla gerçekleştirildiği aktarıldı. ESK tarafından yapılan dikkatli değerlendirmeler ve sağlıklı işleyiş sonucunda herhangi bir kamu zararının olmadığına vurgu yapıldı.

et-1

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Toros Sedir Ormanları için eğitim semineri Mersin'de

Toros Sedir Ormanları için eğitim semineri Mersin'de