Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Erdoğan'ın çay-simit hesabı asgari ücrete dayandı!

Erdoğan'ın çay-simit hesabı asgari ücrete dayandı!

1993'te Erdoğan, Başbakan Çiller'i "çay-simit" hesabıyla eleştirdi. Şu anki durumda ise simit ve çay fiyatlarındaki artışlar akıllara o eleştiriyi getiriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Erdoğan'ın çay-simit hesabı asgari ücrete dayandı!
KAYNAK: Haber Merkezi

Bir zamanlar yoksulların doyurucu bir öğün olarak gördüğü simit, artık lüks kategorisine yükseldi. Ankara'da, sadece simit bile ekmeği geride bırakarak 15 liraya kadar çıktı. Bu durum, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1993 yılında Refah Partisi'nde siyaset yaparken dönemin Başbakanı Tansu Çiller'i eleştirdiği "Çay-simit hesabı"nı akıllara getirdi. Şu anki durumda, Erdoğan'ın iktidarının 22. yılında yapılan çay-simit hesabına göre, 5 kişilik bir aile için bir öğün simit ve çay masrafı 11 bin 250 lirayı buluyor.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılında bir simit 0.2 TL, bir bardak çay ise 0.1 TL'ydi. Ancak 10 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçildiğinde, simidin fiyatı 1.25 TL'ye, çayın fiyatı ise 2.5 TL'ye çıktı. Bu rekor zam, Erdoğan'ın daha önceki eleştirilerini akıllara getirdi.

Erdoğan'ın 1993'teki sözleri şöyleydi: “Bu zalim yönetim, bu aziz millete bir bardak çayla bir simidi bile layık görmüyor. Bunların peşinden nasıl gideceksiniz?” Şu anki durumda bir bardak çayın fiyatı 10 TL, bir simit ise 15 TL olarak belirlenmiş durumda. Bu da tek bir öğün için 25 TL'lik bir masraf demek. Beş kişilik bir ailenin günde üç öğün simit ve çay tüketmesi, günlük harcamayı 375 TL'ye çıkarıyor. Asgari ücretli bir vatandaşın eline ise bu harcamalardan sonra 5 bin 572 TL kalıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çinli sürücünün kullandığı kamyonette Afgan göçmenler yakalandı

Çinli sürücünün kullandığı kamyonette Afgan göçmenler yakalandı