Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi “Elinizi cebimizden çekin”

“Elinizi cebimizden çekin”

Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şubesi, emekli maaşlarının yetersizliğe ile ilgili  bir kez daha ses yükseltti. Antalya Şube Sekreteri Ferzan Sarsılmaz, en düşük emekli maaşının asgari ücretin üzerinde olması gerektiğini belirterek, “Elinizi cebimizden çekin” diyerek AKP iktidarına yüklendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Elinizi cebimizden çekin”

Ürün etiketlerinin sık sık değiştiğini bir dilim baklavanın 15-20 Lira’ya satıldığını söyleyen Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Sekreteri Ferzan Sarsılmaz, bayram ikramiyesinin 2000 TL’de sabit kalmasını eleştirerek, “Emekliye bayramı çok gördüler. Dünya şairi Nazım ustanın dediği gibi Artık bayramlarda “Çocuklar şeker bile yiyemez oldu. Son 1 ayda alım gücü yüzde 25 azaldı. 6 aylık dönemde maaşların yüzde 52’si eridi. Yani çay simit bile lüks olmuştur. 4 kişilik bir ailenin 3 öğün bir bardak çay, bir simit ederi bile günlük 240 TL, aylık 7 bin 200 TL’dir. Yani neredeyse bir emekli maaşı tutarında. Bir çay simit hesabı yapanlara duyurulur. Keza Fatih ‘de bir kafede çay simit hesabına iki emekli maaşı da yetmez. Zaten dayanıklı tüketim ürünlerinin yanına yaklaşılamamaktadır” dedi.

3-165

MERDAN YANARDAĞ’A DESTEK

Geçtiğimiz günlerde tutuklanan gazeteci Merdan Yanardağ’a da destek veren Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Sekreteri Ferzan Sarsılmaz, “Basına yönelik baskı, gözaltı ve tutuklamalar şiddetini arttırarak devam etmektedir. Halkın sesi olan basın emekçileri susturulamaz. Gazetecilere dokunmayın. Merdan YANARDAĞ ve tutuklu basın emekçilerini derhal serbest bırakın” ifadelerini kullandı.

“SADAKA TOPLUMU OLMAYI REDDEDİYORUZ”

 İktidarın sadaka toplumu yarattığını söyleyen Tüm Emeklilerin Sendikası Antalya Şube Sekreteri Sarsılmaz, “Bizler onurlu vatandaşız. Kurtarıcı diye ekonominin başına monte ettikleriniz daha ilk icraatlarında emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin, yani yoksulun yanında değil, bir avuç sermayenin, uluslararası finans kuruluşlarının yanında olduğunu göstermişlerdir. Bu durumun Cumhurbaşkanı'ndan bağımsız gelişmediği açıktır. Emin olunsun ki, hamasi nutuklarla, devşirme oylarla iktidarınızı sürdüremezsiniz. Bir nebze de olsun vicdanınız varsa bizi dinleyin ve taleplerimizi karşılayın. Bugün  emeklilerin büyük çoğunluğu açlık sınırının altında maaş almaktadır” ifadelerini kullandı.

“İKİ ELİMİZ YAKANIZDA”

Sarsılmaz, “Emeklinin, emekçinin, dul ve yetimin, yoksulun insanca yaşayacağı maaş zamlarını uygulayın. Buradan bütün emekli vatandaşlarımıza çağrımızdır. Maaşlarımızı insanca yaşanacak bir düzeye çekmenin yolu birleşmek ve sendika çatısı altında örgütlenmekten başka çaremiz kalmamıştır. Haklarımız için; barışçıl ve demokratik eylemliklerimizle, isteklerimizi iktidar ve kamuoyunun gündemine taşımaya devam edeceğiz. TÜİK'e sesleniyoruz: Elinizi cebimizden çekin. İki elimiz yakanızdadır.  İktidara sesleniyoruz: Yoksulluğu yalan dolanla bir süre yönetmeyi becerebilirsiniz ancak açlığı uzun süre yönetemezsiniz. Emekli aç!” diyerek açıklamasını tamamladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yalancı medyum eski sevgiliyi geri getirme vaadiyle vurgun yaptı

Yalancı medyum eski sevgiliyi geri getirme vaadiyle vurgun yaptı