Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Cevdet Yılmaz açıkladı: OVP'nin açıklanacağı tarih belli oldu!

Cevdet Yılmaz açıkladı: OVP'nin açıklanacağı tarih belli oldu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin ikinci çeyrek ekonomik verilerini ve 2025-2027 Orta Vadeli Programı'nı 5 Eylül'de açıklayacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cevdet Yılmaz açıkladı: OVP'nin açıklanacağı tarih belli oldu!
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı ekonomisinin son verileri ve geleceğe yönelik hedefler hakkında önemli bilgiler verdi. TRT Haber'de gerçekleştirdiği canlı yayında, Türkiye ekonomisinin yılın ikinci çeyreğinde sektörel bazda nasıl bir performans gösterdiğini açıkladı.

Yılmaz, 2024 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisinin çeşitli sektörlerde farklı performans sergilediğini belirtti. Hizmetler sektörü yüzde 2,5, tarım sektörü ise yüzde 3,7 büyüme gösterdi. Buna karşın, sanayi sektöründe köprü ve takvim günlerinin etkisiyle yüzde 1,8'lik bir daralma yaşandı.

Üçüncü çeyrek göstergeleri hakkında da bilgiler veren Yılmaz, enflasyon üzerindeki etkilerin süreceğini ifade etti. "Siyasi istikrar ve öngörülebilirlik çerçevesinde büyüme performansımızın 16 çeyrektir aralıksız devam ederek, depremin olumsuz etkilerini kısa sürede bertaraf etmesi memnuniyet vericidir" dedi. Yılmaz, sürdürülebilir büyümenin sağlanması için fiyat istikrarının önemli olduğunu vurguladı.

2025-2027 Orta Vadeli Programı (OVP) Duyurusu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yeni Orta Vadeli Programı'nın (OVP) 5 Eylül Perşembe günü kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı. 2025-2027 dönemini kapsayan bu program, Türkiye'nin makroekonomik istikrarını güçlendirmeye yönelik adımları içerecek.

Büyüme ve Cari Açık Verileri

2024 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye ekonomisi mevsimsel olarak yüzde 0,1 artış gösterdi ve yıllık büyüme yüzde 2,5 olarak gerçekleşti. Yılmaz, bu yılın ilk çeyrek büyümesinin yüzde 5,3'e revize edildiğini ve ilk yarıda büyümenin yüzde 3,8 olduğunu belirtti. Ayrıca, 2023 yılı GSYH verilerinin yukarı yönlü güncellendiğini ve milli gelirin 1,1 trilyon doları aştığını duyurdu.

Cari Açıkta Hızlı Düşüş

Yılmaz, cari açığın Orta Vadeli Program hedeflerinden çok daha hızlı bir şekilde azaldığını belirtti. Ağustos ayı geçici dış ticaret verilerine göre, ihracatın geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,4 artarak 22,1 milyar dolar seviyesine çıktığını, ithalatın ise yıllık bazda yüzde 10,8 azalarak 27 milyar dolara gerilediğini açıkladı. Cari açıkta yaşanan daralmanın devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da erkenci mandalina hasadı! İşçi bulamayınca hasada tek başına başladı

Hatay'da erkenci mandalina hasadı! İşçi bulamayınca hasada tek başına başladı