Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Cem Küçük Mehmet Şimşek'le görüştü: Asgari ücret zammı için rakam verdi

Cem Küçük Mehmet Şimşek'le görüştü: Asgari ücret zammı için rakam verdi

Gazeteci Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile makamında bir araya geldi ve asgari ücrete dair önemli konuları konuştu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cem Küçük Mehmet Şimşek'le görüştü: Asgari ücret zammı için rakam verdi

Gazeteci Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile makamında bir araya geldi ve ekonomiye dair önemli konuları konuştu. Küçük, görüşmenin sonrasında yaptığı açıklamada, asgari ücret zammıyla ilgili bir tahminde bulundu. Asgari ücretliler, yeni yılın getireceği zam oranını merak ederken, Küçük’ün sözleri kulislerde dikkat çekti.

Halk TV'nin haberine göre; Küçük, Şimşek ile bir buçuk saat süren görüşmesinde, ekonomi politikaları, memur ve emekli zamları, asgari ücret artışı gibi konuları ele aldıklarını belirtti. Küçük, canlı yayında yaptığı açıklamada, yeni asgari ücret zammına ilişkin bir tahminde bulunması ise “İçeriden bilgi mi” sorularını akıllara getirdi.

Küçük, yeni ekonomi yönetiminin faiz politikasında büyük bir değişikliğe gittiğini, ücret politikalarında da yeni bir yaklaşım benimsediğini belirtti. Küçük, 2024 yılında asgari ücretin 16 bin lira civarında olacağını iddia etti.

Küçük’ün tahminine göre, 2024 yılı için beklenen enflasyon yüzde 33, 2024 yılının ikinci yarısı için beklenen enflasyon ise yüzde 38 seviyesinde olacak. Bu hesaplamalara göre, kamuoyunda yüzde 40 civarında bir asgari ücret zammı beklentisi oluştuğunu ifade eden Küçük, hükümetin de bu yönde bir açıklama yapacağını aktardı.

Küçük, yüzde 40’lık bir zamla asgari ücretin 16 bin lira seviyesine çıkacağını tahmin ettiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Meral Akşener 'başarısız' dediği ulaşımı böyle övmüştü

Meral Akşener 'başarısız' dediği ulaşımı böyle övmüştü