Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Çalışan emekliye 5 Bin TL ikramiye tarihi yeniden değişti

Çalışan emekliye 5 Bin TL ikramiye tarihi yeniden değişti

TBMM'de onaylanması gereken düzenleme sebebiyle çalışan emeklilerin 5 bin TL ek ikramiyesi gecikti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çalışan emekliye 5 Bin TL ikramiye tarihi yeniden değişti
MUHABİR: Kamer Durdu

AKP iktidarının başlattığı ancak sadece çalışmayan emeklilere yönelik olarak planlanan 5 bin TL'lik ek ikramiye kararı, çalışan emeklilerin tepkisiyle karşılaşmıştı. İktidar, bu ayrımcılığa son vererek çalışan emeklilere de ödeme yapılacağını açıklamıştı. Ancak bu değişikliğin yasal olarak kabul edilebilmesi için TBMM'de bir düzenleme yapılması gerekiyordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemesini içeren önergeyi kabul etti. Bu önerge, 86 maddelik torba yasa kapsamında değerlendirilecek ve Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak. Yasal sürecin tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla birlikte SGK, SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı dahil olmak üzere ödemeler uygulanmaya başlayacak.

Emekli ikramiyesi düzenlemesi, TBMM süreciyle adım adım ilerliyor. Emeklilere yapılacak ödemelerin yılsonuna kadar yasallaşması bekleniyor. Ancak, bütçe görüşmelerinin etkisiyle düzenleme 25 Aralık'tan sonra değerlendirilecek ve 2023 içerisinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Çalışan emekliye 5 Bin TL ikramiye tarihi yeniden değişti

TBMM, 2024 yılı bütçe görüşmeleri için toplandı ve bu süreçte çalışan emeklilere yönelik ek ikramiye düzenlemesi bir kez daha rötar yaşayacak. Ancak düzenlemenin tekrar değerlendirilip Resmi Gazete'de yayımlanması için 2023 yılı içinde kabul edilmesi hedefleniyor.

TBMM, Pazartesi günü itibariyle 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ni görüşmeye başladı. 14 gün sürecek olan görüşmelerde Genel Kurul, cumartesi ve pazar günleri de dahil olmak üzere kesintisiz bir şekilde toplanacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akdeniz’de yine bir korkutan deprem!

Akdeniz’de yine bir korkutan deprem!