Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ekonomi Profesörü ÖTV ve MTV zamlarını değerlendirdi: Bu salmalar yargıdan döner!

Ekonomi Profesörü ÖTV ve MTV zamlarını değerlendirdi: Bu salmalar yargıdan döner!

Son açıklanan ÖTV ve MTV artışlarıyla ilgili açıklama yapan Ekonomi Profesörü Orhan Kuruüzüm, “Anayasa Mahkemesi bu salmaları kanunsuz diye iptal ederse yine ben demiştim diyeceğim” dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekonomi Profesörü  ÖTV ve MTV zamlarını değerlendirdi: Bu salmalar yargıdan döner!

Ekonomi Profesörü Orhan Kuruüzüm, seçim sonrası gelen vergi artışları, döviz kurundaki yükseliş ve alım gücü düşüklüğü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Seçimi Millet İttifakı kazansaydı, bunların yaşanmayacağını belirten Kuruüzüm, “Türkiye’yi sata sata bitiremediler” diyerek yüklendi.

Prof. Orhan Kuruüzüm, “KDV yüzdelerinin 8’den 10’a, 18’den 20’ye ve benzeri yükseltmeleri aslında çok gecikmiş bir karardır. Bu artışların mantıklı gerekçesi de asla yaşanan enflasyon artışına uyum sağlama olamaz. Aslında 2018 yılındaki Londra merkezli piyasalardaki swap anlaşmalarına keyfi uymama sonucunda döviz patlayınca bu iktidarın talebi kısmak ve artacak enflasyonu yavaşlatmak adına yapması gereken işlerden biriydi. Böylece hak edilmiş bir küçülme yaşayacaktık. Şimdi yapılan bu artışlar ise talebi kısma ve talep enflasyonunu yavaşlatma adına hiçbir işe yaramayacağı gibi gelmekte olan çok daha yüksek oranlı enflasyona karşı ahalinin kendini korumak amacıyla önden yüklemeli yeni harcama hızını daha da artıracaktır” dedi.

“PARA AVINA ÇIKMAYACAKTIK”

Prof. Kuruüzüm, “Seçimi Millet İttifakı kazansaydı asla para avına çıkmayacaktık. Para bize gelecekti. Biz seçecektik. Asla bu şiddette ve meclis bypass edilerek vergi oranları artmayacaktı. Faizdeki artışa uyumlu bir döviz fiyatı olurdu yani düşerdi. Ekonomi kadrosu karşılaştırılamaz derecede yetkin ve itibarlı olacaktı. Geleceğe güven ve öngörü şimdikinden karşılaştırılmaz ölçüde yüksek olacaktı. Flas riski ölçüsü şimdikinin yarısı civarında olacaktı. Fiyat artısı beklentisi şimdikinin yarısından az olacaktı. Büyüme zorlaması yerine hak edilmiş küçülme dönemi yaşayacaktık. Kurumların itibari ve işlevi şimdikinin sonsuz katı yükselecekti” dedi.  

“EMEKLİLER İÇİN DE DEMİŞTİM”

Orhan Kuruüzüm, “Son açıklanan ÖTV ve MTV artışlarıyla ilgili yapılabilecek en mantıklı değerlendirme; tamamen keyfi, orantısız, gerekçesiz ve idari acizlik salmasıdır. Esasen yasal bir temeli de yoktur. Çünkü her koşulda vergi salma işi yasamanındır ve yasama bu yetkisini kimseye devredemez. Anayasa’mızın emri budur. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılması için de bir tespit yapmış ve sonraki emekli maaşı artışlarından bu kesim yararlanamaz demiştim. Eğer Anayasa Mahkemesi bu salmaları kanunsuz diye iptal ederse yine ben demiştim diyeceğim” diyerek uyarılını sıraladı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Suruç anmasında onlarca gözaltı

Suruç anmasında onlarca gözaltı