Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Borsada çakılan dev şirket iflas bayrağını çekti

Borsada çakılan dev şirket iflas bayrağını çekti

WeWork, ortak çalışma alanları sunan girişim, iflas başvurusu için hazırlık yapıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Borsada çakılan dev şirket iflas bayrağını çekti
MUHABİR: Kamer Durdu

New York merkezli WeWork, şirketlere fiziksel ve sanal ortak çalışma alanları sağlayan bir girişim olarak biliniyor. Ancak, şirketin gelecek hafta New Jersey'de yeniden yapılanma iflası olarak bilinen 11. Bölüm dilekçesi vermeye hazırlandığı ileri sürülüyor.

Borçlarının Erteleme Anlaşması ve Hisse Değerinin Dramatik Düşüşü

Şirket, dün borçlarının bir kısmının geçici olarak ertelenmesi için alacaklılarla anlaşma sağlandığını duyurdu. Ancak, bu haberin ardından şirketin hisseleri %32 gerileyerek, 2023'te yaklaşık %96 değer kaybetti.

Mali Durum ve Borç Yükü

WeWork'ün Haziran 2023 itibarıyla 2,9 milyar dolar net uzun vadeli borcu ve 13 milyar dolardan fazla uzun vadeli kiralama borcu bulunuyor.

SoftBank ve Yatırımcıların Değerleme Yatırımı

Suudi destekli SoftBank Vision Fonu dahil yatırımcılar, WeWork'e toplam 47 milyar dolara varan değerlemeyle yatırım yapmıştı. Ancak, şirketin halka açılma sürecinde yaşanan zorluklar ve pandeminin etkisiyle, hisselerdeki değer kaybı belirgin hale geldi.

Zorlu İş Modeli ve Pandeminin Etkisi

2019'da halka açılmak isteyen ancak yatırımcıların uzun ve kısa vadeli kiralamalar şeklindeki iş modeline şüpheyle yaklaşması nedeniyle başarılı olamayan WeWork, 2021’de daha düşük bir değerlemeyle halka açılmayı başarmıştı. Pandemi sonrası ofislerin boşalmasıyla mücadele eden şirket, kira bedelleri ve borçlarını ödemekte zorlanıyor.

SoftBank'un Destek Çabaları

WeWork'ün en büyük destekçisi SoftBank, girişimi desteklemek için on milyarlarca dolar harcadı. Ancak, şirketin sürekli olarak para kaybetmesi, pandeminin etkisi ve değişen iş modelleri, WeWork'ü mali zorluklarla karşı karşıya bıraktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya il ve ilçelerinin nöbetçi eczaneleri 2 Kasım Salı

Antalya il ve ilçelerinin nöbetçi eczaneleri 2 Kasım Salı