Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Borç batağında dev finans şirketi iflas bayrağını çekti

Borç batağında dev finans şirketi iflas bayrağını çekti

Zhongzhi Enterprise Group (ZEG), varlıklarını aşan yüksek borçlar sebebiyle "ağır iflas durumunda" olduğunu belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Borç batağında dev finans şirketi iflas bayrağını çekti
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Ulusal basında yer alan haberlere göre, ulusal bir şirket, yatırımcılarına gönderdiği bir mektupta toplam borç yükümlülüğünün 420 ila 460 milyar yuan (yaklaşık 59 ila 64 milyar dolar) arasında olduğunu açıkladı. Ancak, şirketin toplam varlıkları sadece 200 milyar yuan (yaklaşık 28 milyar dolar) civarında bulunuyor. Mektupta, şirketin "ağır iflas durumunda" olduğu belirtilerek, "Nakit varlıkları yetersiz ve varlık satışlarından elde edilebilecek miktar düşük. Şirket, kısa vadede borçlarını ödemek için yeterli kaynağa sahip değil." ifadelerine yer verildi.

Merkezi Pekin'de bulunan bu şirket, büyük emlak ve inşaat şirketlerinin varlıklarına yapılan yatırımlar nedeniyle borç krizinde risk altında bulunuyordu. Şirket, "gölge bankacılık" olarak adlandırılan, büyük risk taşıyan ve getirili yatırımların, borç tahvilleri, menkul varlıklar, vadeli işlemler ve diğer borçlanma araçlarıyla finanse edildiği enformel finans sektörünün önemli bir oyuncusuydu.

Şirketin iflas açıklaması, Çin'deki gayrimenkul sektöründeki düşüş ve buna bağlı borç krizinin, finans sektöründe sistemik bir krize neden olabileceği endişelerini artıran önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

231123102131-zhongzhi-enterprise-group-082223

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zonguldak'ta batan yük gemisinde 11 kayıptan 1'i bulundu

Zonguldak'ta batan yük gemisinde 11 kayıptan 1'i bulundu