Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Borç batağına saplanan ünlü emlak şirketi iflas etti

Borç batağına saplanan ünlü emlak şirketi iflas etti

Her gün artan sayıda şirket iflas ediyor. Çin'in önde gelen varlık yönetim şirketlerinden Zhongzhi Enterprise Group (ZEG) de iflas etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Borç batağına saplanan ünlü emlak şirketi iflas etti
KAYNAK: Haber Merkezi

Kamusonhaber'de yer alan habere göre, Küresel ekonomik kriz, dünya genelinde birçok firmanın olumsuz etkilenmesine neden olurken, özellikle Çin'deki emlak sektöründeki sorunlar da krizin etkilerini derinleştiriyor. Zhongzhi Enterprise Group gibi büyük emlak devlerinin iflasın eşiğine gelmesi, emlak sektöründeki risklerin ve borç krizinin boyutlarını artırıyor.

Zhongzhi Enterprise Group'un 64 milyar dolarlık borcunun vadesi geçmiş ve ödenememiş durumda olması, şirketi zor bir mali durumda bırakmıştır. Mahkeme, şirketin iflas başvurusunu kabul ederek tasfiye kararı almıştır. Şirketin iflası, Çin'deki yüksek borçlu emlak sektöründeki krizin daha da derinleştiği endişelerini artırmıştır.

Zhongzhii

Zhongzhi'nin iflasının ardında, emlak sektöründeki genel likidite sorunları ve geliştiricilerin borçlarını ödeyememe durumu gibi temel sorunlar bulunmaktadır. Şirket, borçlarını ödemek için varlıklarını satma kararı alarak, toplam varlıklarının 27,95 milyar dolarlık bir kısmını kullanma planını duyurmuştur.

Çin'deki emlak borcu krizi, 2020 yılından bu yana devam etmekte olup, bu durum nakit sıkışıklığına ve ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyen geliştirici temerrütlerine yol açmıştır. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Avrupa Yakası'nın Kubilay'ından Kötü Haber!

Avrupa Yakası'nın Kubilay'ından Kötü Haber!