Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bodrum'a gelen yabancı turist sayısı arttı

Bodrum'a gelen yabancı turist sayısı arttı

Turizm cenneti Bodrum'da bu yıl yerli turist sayısında azalma, yabancı turist sayısında ise artış gözlendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bodrum'a gelen yabancı turist sayısı arttı
KAYNAK: İHA

Turizm sezonunun açılmasıyla birlikte Muğla'nın ilçelerinden Bodrum, diğer turizm kentlerinden öne çıkmaya devam etti. Ancak bu yıl, yerli turist sayısında azalma yaşanırken yabancı turist sayısında belirgin bir artış görüldü. Pahalılık konusunda her bütçeye uygun seçenekler sunan Bodrum, bazı bölgelerde yüksek fiyatlarıyla dikkat çekerken, belediye kafeleri ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işletmelerinde daha uygun fiyatlar sunuyor.

A W242474 06 Result

Yerli Turist Sayısındaki Düşüş

Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, yerli turist sayısındaki düşüşü doğruladı. Şahin, 'Sezon Kurban Bayramı ile erken başlamış gibi görünse de tam anlamıyla başlamadı. Şu an sezon biraz gecikmeli ilerliyor,' dedi. Ayrıca, antik tiyatroda konser iptali haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. '5 Temmuz'dan itibaren antik tiyatroda konserler başladı ve devam ediyor,' diye ekledi.

Bodrum’un Fiyat Algısı ve Tatil İmkanları

Şahin, Bodrum'un pahalı bir tatil yeri olduğu algısının yanlış olduğunu vurguladı. 'Bodrum'da her bütçeye göre tatil imkanı var. Bitez, Ortakent, Akyarlar, Yalıçiftlik, Torba, Türkbükü ve Yalıkavak gibi farklı bölgelerde uygun fiyatlarla tatil yapabilirsiniz,' dedi. Ayrıca, belediye kafeleri ve Turizm Bakanlığı tesislerinde daha ekonomik tatil seçenekleri bulunduğunu belirtti.

A W242474 04 Result

Otel Doluluk Oranları ve Fırsatlar

Bayramdan sonra otel doluluk oranlarında bir düşüş yaşandığını ifade eden Şahin, 'Dış pazarda yüzde 13'lük bir artış, iç pazarda ise yüzde 20'ye varan bir düşüş var. Bu durum, tatilciler için bir fırsat. Erken rezervasyon yapmayan misafirlerimiz bu boşluktan faydalanarak otellerde konaklayabilirler,' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2012 model Hyundai marka araç

İcradan satılık 2012 model Hyundai marka araç