Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bedelli askerlik ücretlerine zam geldi! Yeni fiyatı belli oldu

Bedelli askerlik ücretlerine zam geldi! Yeni fiyatı belli oldu

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam, bedelli askerlik ücretlerini etkileyecek. Bedelli askerlik yapmak isteyenler için başvuru süresi kısalıyor, zamdan etkilenmemek için son tarih 28 Haziran. Detaylar haberimizde!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bedelli askerlik ücretlerine zam geldi! Yeni fiyatı belli oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak olan zam, bedelli askerlik ücretlerinin de yükselmesine neden olacak. Beklenen %20'lik artış, doğrudan bedelli askerlik ücretlerini etkileyecek.

Bedelli Askerlik Başvurularında Son Tarih Yaklaşıyor

Bedelli askerlik yapmak isteyenler için zaman daralıyor. Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemeyle birlikte bedelli askerlik ücretlerinde kayda değer bir artış yaşanacak. Bu nedenle, zamdan etkilenmemek için başvuruların 28 Haziran’ın mesai saati bitimine kadar tamamlanması gerekiyor. Bu tarihe kadar başvuru yapıp parasını yatıranlar, yaklaşık olarak 30 bin TL daha az ödeme yapmış olacaklar.

Başvuru Yolları ve Şartlar

Başvurularını e-Devlet Kapısı'ndan ya da herhangi bir askerlik şubesinden yapabilirsiniz. Ancak yoklama kaçağı, saklı veya bakaya durumunda olanlar yalnızca askerlik şubeleri aracılığıyla bedelli başvurusunda bulunabilir. Başvurular, kişinin kendisi, eşi, birinci veya ikinci derece kanuni yakınları, vekilleri ya da vasileri tarafından gerçekleştirilebilir.

Bedelli askerlik ücretlerine zam geldi! Yeni fiyatı belli oldu

Bedelli Askerlik Ne Kadar Olacak?

İlk 6 aylık TÜFE'nin %25.46 seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Eğer bu tahmin gerçekleşirse yapılacak olan bu zam, bedelli askerlik ücretlerine doğrudan yansıtılacak. Bedelli askerlik ücretleri, her 6 ayda bir memur maaş zamlarıyla birlikte güncelleniyor. Hesaplama, memur maaş katsayısı ile 240.000 gösterge rakamının çarpımıyla yapılıyor. Temmuz ayında yapılacak olan memur maaş zammı, bedelli askerlik ücretlerinin belirlenmesinde temel alınacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Antalya'da kongre üyelerinden destek istedi

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Antalya'da kongre üyelerinden destek istedi