Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakanlık sahillere iniyor! Turizm merkezleri denetlenecek

Bakanlık sahillere iniyor! Turizm merkezleri denetlenecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaz sezonunda Antalya, Muğla ve İzmir başta olmak üzere turistik bölgelerdeki işletmelere yönelik denetimlerini sıkılaştırma kararı aldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakanlık sahillere iniyor! Turizm merkezleri denetlenecek
KAYNAK: AA

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri, yaz sezonunun başlamasıyla birlikte denetim takvimini oluşturdu. Bu kapsamda özellikle Antalya, Muğla ve İzmir gibi turistik bölgelerde yoğunlaşacak denetimler planlandı.

Mehmet Şimşek: 'Mücadelemiz Tavizsiz Devam Edecek'

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye büyük önem verdiklerini belirtti. Şimşek, denetimlerle ilgili olarak, 'Elde edilen sonuçlar üzerine gerekli işlemler yapılacak. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemiz tavizsiz ve güçlü şekilde devam edecek,' şeklinde konuştu.

Antalya, İzmir ve Muğla'ya Takviye Ekipler Gönderildi

Yaz aylarında Antalya, Muğla ve İzmir başta olmak üzere birçok turizm beldesinde denetimler gerçekleştirilecek. Bu amaçla bu bölgelere yüzlerce denetim personeli takviye edildi. Gece kulüpleri, yat turizmi, plaj kulüpleri, oteller ve pansiyonlar gibi işletmeler yoğun denetime tabi tutulacak.

Restoran ve Beach Clublarda Hasılat Tespitleri Yapılacak

Denetimler kapsamında restoranlar, işlek cadde ve sokaklardaki işletmeler de yer alacak. Özellikle gece kulüpleri, restoranlar ve beach clublarda hasılat tespitleri yapılacak. Böylece kayıt dışı faaliyetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Günübirlik Konut Kiralamalarına Yakın Takip

Gelir İdaresi ekipleri, denetimlerde günübirlik konut kiralamalarına da ağırlık verecek. Yazlık kiralamalara yönelik 2023 yılına ilişkin analiz çalışmaları da yapılırken, bu kapsamda gelir elde ettiği düşünülen mükellefler izaha davet edilip gönüllü uyumla beyanda bulunmaları sağlanacak.

Günübirlik Kiralama İzni Alan Mükellefler Denetlenecek

Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan günübirlik konut kiralama izni alan mükellefler ile boş olan ve günübirlik kiralama potansiyeli bulunan konutlara yönelik yoklama yapılacak. Bu şekilde, turizm sezonunda kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi ve vergi kayıplarının engellenmesi amaçlanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gizem Güneş Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında?

Gizem Güneş Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında?