Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Bakan açıkladı: Bugün ödemeler hesaplara yatıyor

Bakan açıkladı: Bugün ödemeler hesaplara yatıyor

Bakan Göktaş, bu ay içinde tam bağımlı vatandaşlara ve ailelerine 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nın ödendiğini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan açıkladı: Bugün ödemeler hesaplara yatıyor
MUHABİR: Kamer Durdu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yazılı bir açıklama yaparak, Evde Bakım Yardımı'nın 2006'da engelli bireylerin aileleri tarafından desteklenmesi amacıyla başlatılan önemli bir aile odaklı bakım hizmeti modeli olduğunu vurguladı. Bu hizmetle, bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı bireylerin aile üyelerine destek sağlanarak aile bütünlüğünün korunduğunu belirten Göktaş, her hak sahibine aylık 5 bin 97 lira ödeme yapıldığını açıkladı.

Göktaş'ın yaptığı açıklamada, bu ay içinde bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için toplamda 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nın hesaplara yatırılmaya başlandığını ifade etti. Şu anda 562 bin vatandaşın bu yardımdan faydalandığını belirten Göktaş, Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde, engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasının önemine vurgu yaptı.

Ayrıca, Bakanlık olarak geliştirdikleri bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleriyle toplumun her bireyine ulaşmayı sürdüreceklerini belirten Göktaş, ödemelerin tüm engelli vatandaşlar ve aileleri için hayırlı olmasını temenni etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivaslı çiftçinin büyüttüğü dev pancarlar görenleri şaşkına çevirdi

Sivaslı çiftçinin büyüttüğü dev pancarlar görenleri şaşkına çevirdi